La comunicació catòlica a la diòcesi de Girona. Passat i present

Author

Rodríguez Vilagran, Àngel

Director

Berrio i Serrano, Jordi

Date of defense

2009-11-16

ISBN

9788469303221

Legal Deposit

B-14460-2010



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Abstract

Aquesta tesi estudia com ha comunicat i comunica l'Església de la diòcesi de Girona en els diferents camps del periodisme: premsa, ràdio, televisió i Internet. A part, s'estudia també la comunicació externa i interna de la institució del Bisbat de Girona, tant en el passat com en el present. <br/>S'entén com a "església", no només la "institució", sinó també "la comunitat local o tota la comunitat universal dels creients" (Catecisme de l'Església Catòlica, 752). Per tant, tota publicació, programa o web editada per una entitat o associació de la diòcesi de Girona que en els seus estatuts, o forma de fer, tenen present els valors del catolicisme, hi són incloses, pertanyin o no a l'organisme oficial de la institució com és el Bisbat de Girona.


This thesis studies the Church of the diocese of Girona has communicated and communicates in the different fields of the journalism: press, radio, television and Internet. Apart, the external and internal communication of the institution of the Bishopric of Girona (Bisbat de Girona) is also studied, in the past as well as in the present. <br/>We understand as "church", not only the "institution", but also "the local community or all the universal community of believers" (Catechism of the Catholic Church, 752). Therefore, every publication, program or web page edited by an entity or association of the diocese of Girona that in its statutes or form of making, has present the values of the Catholicism, is included, belong or not to the official organization of the institution, that is the Bishopric of Girona (Bisbat de Girona).

Keywords

Periodisme; Religió; Catolicisme

Subjects

070 - Newspapers. The Press. Journalism

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

arv1de3.pdf

4.178Mb

arv2de3.pdf

6.356Mb

arv3de3.pdf

4.665Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)