Effect of ultraviolet/visible radiation processing on the quality of fruit juices

Autor/a

Aguilar Lara, Karla

Director/a

Ibarz Ribas, Alberto

Garvín, Alfonso

Fecha de defensa

2017-07-17

Páginas

176 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments

Resumen

Aquest treball va estudiar la irradiació ultraviolada-visible (UV-Vis) com una alternativa per a la pasteurització de sucs. Els resultats van mostrar que la irradiació ultraviolada no produeix hidroximetilfurfural i es capaç de degradar-lo. Es va proposar un mecanisme de foto-degradació i es van usar diferents models cinètics per descriure la reacció. La foto-degradació de la vitamina C va ser insignificant usant una làmpada d’emissió múltiple. A més, el processament d’UV-Vis va ser efectiu inactivant els enzims polifenoloxidasa i peroxidasa; a major temperatura major inactivació. Mentrestant, la majoria dels paràmetres fisicoquímics van ser pràcticament inalterats i la quantitat inicial de pigments es va reduir. Per tant, el processament d’UV-Vis combinat amb lleu escalfament és una alternativa viable per a la pasteurització de sucs.


Este trabajo estudió la irradiación ultravioleta-visible (UV-Vis) como una alternativa para la pasteurización de zumos. Los resultados demostraron que la irradiación ultravioleta no produce hidroximetilfurfural y es capaz de degradarlo. Se propuso un mecanismo de foto-degradación y se usaron diferentes modelos cinéticos para describir la reacción. Por el contrario, la foto-degradación de la vitamina C fue insignificante usando una lámpara de emisión múltiple. Además, el procesamiento UV-Vis fue efectivo inactivando las enzimas polifenoloxidasa y peroxidasa en zumos; a mayor temperatura, mayor inactivación. Mientras tanto, la mayoría de los parámetros fisicoquímicos fueron prácticamente inalterados y la cantidad inicial de pigmentos fue reducida. Por lo tanto, el procesamiento UV-Vis combinado con un calentamiento suave representa una alternativa viable para la pasteurización de zumos.


This work studied the ultraviolet-visible (UV-Vis) irradiation as an alternative for fruit juice pasteurisation. The results showed that ultraviolet irradiation does not produce hydroxymethylfurfural and is capable of degrade it. A mechanism of photo-degradation was proposed and different kinetic models were used to describe the reaction. On the contrary, the photo-degradation of vitamin C was insignificant using a multi-wavelength emitting lamp. Moreover, the UV-Vis processing was effective inactivating the enzymes polyphenoloxidase and peroxidase in fruit juices. The higher the temperature the higher the inactivation. Meanwhile, most physicochemical parameters were practically unaltered and the initial quantity of pigments was reduced. Therefore, the UV-Vis processing combined with a mild-heating represents a viable alternative for fruit juice pasteurisation.

Palabras clave

Ultraviolada; HMF; Enzims; Ultravioleta; Enzimas; Ultraviolet; Enzymes

Materias

663/664 - Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas

Área de conocimiento

Tecnologia d'Aliments

Documentos

Tkal1de1.pdf

3.632Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)