Artificial multicellularity and pattern formation

Author

Duran Nebreda, Salvador

Director

Solé Vicente, Ricard

Date of defense

2016-01-19

Pages

163 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

En aquesta tesi hem intentat atacar preguntes relacionades amb els orígens de la vida multicel•lular i dels comportaments cooperatius a la nostra biosfera. Particularment hem fet ús de mètodes “no naturals”: la vida artificial i la biologia sintètica. A diferencia dels enfocs més tradicionals com la caracterització filogenètica i la biologia teòrica, aquests mètodes permeten observar les transicions en individualitat i complexitat a mesura que tenen lloc. Més concretament, en aquest projecte hem proposat noves regles per aconseguir sistemes de trencament de simetria espacial i com la multicel•lularitat amb diferenciació pot ser seleccionada des de genotips unicel•lulars amb les pressions selectives apropiades.


This project has tackled unanswered questions regarding the origins of multicellular life and cooperation using artificial approaches, namely: artificial evolution and synthetic biology. These offer unique opportunities to watch the evolution of complexity unfold and complement the extensively used methods of characterization of extant multicellular systems and theoretical biology. In particular we have proposed new mechanisms to create periodical structures in synthetic systems and how differentiated multicellularity might arise from Darwinian entities.

Keywords

Multicel·lularitat; Formació de patrons; Grans transicions a l'evolució; Biologia sintètica; Vida artificial; Multucellularity; Pattern formation; Major transitions in evolution; Synthetic biology; Artificial life

Subjects

576 - Cellular and subcellular biology. Cytology

Documents

tsdn.pdf

37.98Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)