Characterization and improvement of plant-associated Lactobacillus plantarum. Novel biocontrol agent for fire blight disease

Autor/a

Roselló Prados, Gemma

Director/a

Bonaterra i Carreras, Anna

Francés Ortega, Jesús

Montesinos Seguí, Emilio

Fecha de defensa

2016-06-13

Páginas

181 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària

Resumen

Fire blight is a disease caused by Erwinia amylovora. For the limited effectiveness of copper products and the new regulations for the sustainable use of pesticides, biological control is considered a good alternative for the control of fire blight. Therefore, this thesis focuses on the research of lactic acid bacteria strains as biocontrol agents of fire blight. Three out of one hundred strains, which were identified as Lactobacillus plantarum TC54, TC92 and PM411, were selected by their ability to inhibit E. amylovora infections in different performed assays. A multivariate statistical analysis, combining different phenotypic and genotypic properties, determined that strains TC92 and PM411 were good candidates as biocontrol agents. Finally, the combination of lactic acid and strains TC92 and PM411 was used to increase the biocontrol efficacy and reliability in the biocontrol of fire blight


El foc bacterià és una malaltia causada pel bacteri Erwinia amylovora. L’eficàcia limitada dels productes cúprics i les noves normatives d’ús sostenible dels productes fitosanitaris, fan que el control biològic es consideri una bona alternativa en el control d’aquesta malaltia. Aquesta tesi es centra en la recerca de soques de bacteris de l’àcid làctic com a agents de biocontrol del foc bacterià. Tenint en compte la seva eficàcia en el control de les infeccions causades per E. amylovora en diferents assajos realitzats es van seleccionar 3 soques de 100 inicials, identificades com a Lactobacillus plantarum TC54, TC92 i PM411. Un anàlisi estadístic multivariant, combinant diferents propietats genotípiques i fenotípiques, va confirmar que les soques TC92 i PM411 eren bones candidates a agents de biocontrol. Finalment, per incrementar la seva eficàcia i fiabilitat en el control del foc bacterià, es va utilitzar la combinació d’àcid làctic i les dues soques seleccionades

Palabras clave

Lactic acid bacteria; Bacteris de l'àcid làctic; Bacterias del ácido láctico; Fire blight; Foc bacterià; Fuego bacteriano; Biocontrol agents; Agents de biocontrol; Agentes de biocontrol; Lactobacillus plantarum; Characterization; Caracterització; Caracterización; Improvement; Millora; Mejora

Materias

54 - Química; 663/664 - Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas

Documentos

tgrp1de1.pdf

2.867Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)