Tone mapping based on natural image statistics and visual perception models

Author

Cyriac, Praveen

Director

Bertalmío, Marcelo

Date of defense

2017-03-28

Pages

184 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Les tècniques d'imatge d'alt rang dinàmic (HDR) potencialment permeten la captura i l'emmagatzematge de tota la informació de llum en una escena. No obstant això, els dispositius comuns de visualització són limitats en termes de les seves capacitats de contrast i brillantor, per tant, les imatges HDR han de ser mapejades tonalment abans de presentar-les en un dispositiu de visualització per assegurar que es reprodueix l'aspecte original de l'escena. En aquesta tesi, es prenen dos enfocaments del problema de mapeig tonal. En primer lloc, es desenvolupa un marc general per a la millora de qualsevol imatge mapejada tonalment mitjançant la reducció de la distància a la corresponent imatge HDR en termes d'una mètrica perceptiva no local. La distància es redueix al mínim per mitjà d'un algoritme de descens de gradient. En segon lloc, es desenvolupa un operador de mapeig tonal (TMO) en temps real que s'adapta bé a les estadístiques d'escenes naturals, i concorda amb els nous descobriments psicofísics i dades neurofísiques. Determinem les correctes adaptacions no lineals necessàries per als nostres resultats de mapeig tonal per tal d'obtenir l'aparença òptima en diferents condicions de visualització, a través d'experiments psicofísics i desenvolupar un mètode automàtic per poder predir dades experimentals. El nostre TMO produeix resultats d'aspecte natural, sense cap tipus d'artefactes espacials o temporals. Els tests de preferència dels usuaris mostren que el nostre mètode obté millors resultats en comparació amb les tècniques més recents. El TMO és ràpid i podria ser implementat en el hardware de la càmera. Pot ser utilitzat per al monitoratge de càmeres HDR en pantalles regulars, com a substitut de la correcció gamma, i com una manera de proporcionar al colorista amb contingut que té alhora un aspecte natural i una aparença nítida i clara.


High Dynamic Range (HDR) imaging techniques potentially allow for the capture and storage of the full information of light in a scene. However, common display devices are limited in terms of their contrast and brightness capabilities, thus HDR images must be tone mapped before presentation on a display device to ensure that the original appearance of the scene is reproduced. In this thesis, we take two approaches to the tone mapping problem. First, we develop a general framework for improving any tone mapped image by reducing the distance with the corresponding HDR image in terms of a non-local perceptual metric. The distance is minimized by means of a gradient descent algorithm. Second, we develop a real-time Tone Mapping Operator (TMO) that is well suited to the statistics of natural scenes, and is in keeping with new psychophysical findings and neurophysical data. We determine the adequate non-linear adjustments needed for our tone mapping results to look best in different viewing conditions through a psychophysical experiment and develop an automatic method that can predict the experimental data. Our TMO produces results that look natural, without any spatio-temporal artifacts. User preference tests show that our method outperforms state of the art approaches. The TMO is fast and could be implemented on camera hardware. It can be used for on-set monitoring of HDR cameras on regular displays, as a substitute for gamma correction, and as a way of providing the colorist with content that is both natural looking and has a crisp and clear appearance.

Keywords

Tone mapping; Tone mapping operator; High dynamic range; Natural image statistics; Visual perception models; Psychophysical experiment; Contrast grading; In-camera image processing; Non-linear transformation; Optimizing tone mapped images; Mapeig tonal; Operador de mapeig tonal; Alt rang dinàmic; Estadístiques d'imatges naturals; Models de percepció visual; Experiment psicofísic; Contrast de classificació; Processament d'imatges dins de la càmera; Transformació no lineal; Optimització d'imatges mapejades tonalment

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

tpc.pdf

50.75Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)