Intentionality, Modularity and Time

Author

Gentile, Michele

Director

Garcia-Albea Ristol, José Eugenio

Date of defense

2016-02-05

Pages

193 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Psicologia

Abstract

L'abast d'aquesta tesi és el de proporcionar una explicació del temps psicològic que s'adhereix al concepte de modularitat de les funcions cognitives com va ser formulada per Fodor. Aquest compte té per objecte demostrar que el nostre "sentit" de temps (i la capacitat relacionada amb la gestió d'informació en temps) és el resultat cognitiu d'una sèrie de processos que es duen a terme per dos components de processament independents i neutralment aïllables que són part de la porció de l'arquitectura mental, dedicat als sistemes modulars. Intento demostrar que aquests subsistemes poden estar al seu torn es fa referència com a mòduls, ja que cada un té la possibilitat d'especialitzar en el processament temporal. Dins d'aquesta funcionals delimitacions arquitectura entre aquests diferents mètodes de processament s'organitzen d'acord amb els principis que tenen el seu fonament en la tesi de la modularitat de Fodor. Utilitzant la referència de "mòdul" per a la noció de ‘specious present’ meu argument procedeix a organitzar el processament temporal en una jerarquia, amb la finalitat de representar la informació de temps des de les primeres etapes de la percepció a etapes superiors de la cognició. Si aquesta hipòtesi és correcta, podria oferir pautes útils per explorar capacitat de sincronització en els éssers humans, i proporcionar un marc creïble per a la futura investigació dels mecanismes psicològics i neuronals de processament temporal.


El alcance de esta tesis es el de proporcionar una explicación del tiempo psicológico que se adhiere al concepto de modularidad de las funciones cognitivas como fue formulada por Fodor. Esta cuenta tiene por objeto demostrar que nuestro "sentido" de tiempo (y la capacidad relacionada con la gestión de información en tiempo) es el resultado cognitivo de una serie de procesos que se llevan a cabo por dos componentes de procesamiento independientes y neutralmente aislables que son parte de la porción de la arquitectura mental, dedicado a los sistemas modulares. Trato de demostrar que estos subsistemas pueden estar a su vez se hace referencia como módulos, ya que cada uno tiene la posibilidad de especializarse en el tiempo de procesamiento. Dentro de esta funcionales delimitaciones arquitectura entre estos diferentes métodos de procesamiento se organizan de acuerdo a los principios que tienen su fundamento en la tesis de la modularidad de Fodor. Utilizando la referencia de "módulo" para la noción de ‘specious present’ mi argumento procede a organizar el procesamiento temporal en una jerarquía, con el fin de representar la información de tiempo desde las primeras etapas de la percepción a etapas superiores de la cognición. Si esta hipótesis es correcta, podría ofrecer pautas útiles para explorar capacidad de sincronización en los seres humanos, y proporcionar un marco creíble para la futura investigación de los mecanismos psicológicos y neuronales de procesamiento temporal.


The scope of this thesis is to provide an explanation of psychological time which adheres to the concept of modularity of cognitive functions as formulated by Fodor. This account seeks to demonstrate that our ‘sense’ of time (and the related ability to manage time information) is the cognitive result of a series of processes carried out by two independent and neutrally isolable processing components which are part of the portion of mental architecture dedicated to modular systems. I try to demonstrate that these sub-systems can themselves be referred to as modules, as each has the potential to specialize in time processing. Within this functional architecture delimitations between these different processing methods are organised according to principles which have their basis in Fodor's modularity thesis. Using the reference of 'module' for the notion of specious present my argument proceeds to arrange time processing into a hierarchy, in order to represent time information from the early stages of perception to higher stages of cognition. If such a hypothesis is correct, it could offer useful guidelines for exploring timing ability in humans, and provide a plausible framework for future investigation of the psychological and neuronal mechanisms of time processing.

Keywords

processament temporal; modularitat; temps psycologic; procesamiento temporal; modularidad; tiempo psychologico; temporal processing; modularity; specious present

Subjects

1 - Philosophy. Psychology; 159.9 - Psychology; 16 - Logic. Epistemology. Theory of knowledge. Methodology of logic ; 616.8 - Neurology. Neuropathology. Nervous system

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI.pdf

3.021Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)