Selection and optimization of acetic acid bacteria for d-gluconic acid production

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia
dc.contributor.author
Sainz Perez, Florencia
dc.date.accessioned
2017-03-16T07:55:32Z
dc.date.available
2017-03-16T07:55:32Z
dc.date.issued
2016-11-04
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/401541
dc.description.abstract
En aquesta tesi doctoral, es va realitzar la selecció de bacteris acètics (BA) per a dur a terme una fermentació selectiva de D-glucosa en àcid D-glucònic, sense consum de fructosa. Es seleccionaren tres soques de BA, dues pertanyents al gènere Gluconobacter i una altre del gènere Acetobacter, sent les soques de Gluconobacter les millors preparades per a aquesta oxidació. Es va mesurar l'activitat de les deshidrogenases de membrana que participen en l'oxidació completa de la D-glucosa. A més, es van seqüenciar els gens que codifiquen per aquests enzims i es van utilitzar per construir arbres filogenètics, obtenint com a resultat que els gèneres Acetobacter i Gluconobacter queden separats en diferents grups. També es van estudiar els requeriments nutricionals de les BA, centrant-se principalment en la utilització de nitrogen. El creixement d'aquests bacteris va ser millor en els medis amb una combinació completa d'aminoàcids i d'amoni. Les soques seleccionades es van seqüenciar per millorar els protocols de seguiment d'aquests bacteris durant el procés
en_US
dc.description.abstract
En esta tesis doctoral, se realizó la selección de bacterias acéticas (BA) para llevar a cabo una fermentación selectiva de D-glucosa en ácido D-glucónico, sin consumo de fructosa. Se seleccionaron tres cepas de BA, dos de ellas pertenecientes al género Gluconobacter y otra del género Acetobacter, siendo las cepas de Gluconobacter las mejor preparadas para esta oxidación. Se midió la actividad de las deshidrogenasas de membrana que participan en la oxidación completa de la D-glucosa. Además, se secuenciaron los genes que codifican para estas enzimas y se utilizaron para construir árboles filogenéticos, obteniendo como resultado que los géneros Acetobacter y Gluconobacter quedan separados en diferentes grupos. También se estudiaron los requerimientos nutricionales de las BA, centrándose principalmente en la utilización de nitrógeno. El crecimiento de estas bacterias fue mejor en los medios con una combinación completa de aminoácidos y de amonio. Las cepas seleccionadas se secuenciaron para mejorar los protocolos de seguimiento de estas bacterias durante el proceso
en_US
dc.description.abstract
In this PhD thesis, the selection of Acetic acid bacteria (AAB) was carried out to perform a selective fermentation of D-glucose into D-gluconic acid, without consuming fructose. Three AAB strains were selected, two of them belonging to the Gluconobacter genus and another to Acetobacter, being the Gluconobacter strains better prepared for this oxidation. The activities of the membrane-bound dehydrogenases involved in the complete oxidation of D-glucose were measured. Furthermore, the genes encoding for these enzymes were sequenced and used to construct phylogenetic trees, obtaining as a result that Acetobacter and Gluconobacter genera grouped into different clusters. The nutritional requirements, mainly focused on nitrogen, for AAB were also studied. The growth of these bacteria was better in media with a complete combination of amino acids and ammonium. The selected strains were sequenced to improve the monitoring protocols for these bacteria in the process.
en_US
dc.format.extent
238 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Gluconobacter
en_US
dc.subject
D-Glucosa
en_US
dc.subject
keto-D-gluconicos
en_US
dc.subject
Gluconobacter
en_US
dc.subject
D-Glucose
en_US
dc.subject
keto-D-gluconates
en_US
dc.subject.other
Ciències
en_US
dc.title
Selection and optimization of acetic acid bacteria for d-gluconic acid production
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
574
en_US
dc.subject.udc
577
en_US
dc.subject.udc
579
en_US
dc.subject.udc
663/664
en_US
dc.contributor.director
Mas Barón, Albert
dc.contributor.codirector
Torija Martínez, Mª Jesús
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI.pdf

5.147Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)