Convergencias: Carlos Edmundo de Ory y la poesía de la marginalidad en las poéticas de Posguerra y en los discursos de la Posmodernidad

Author

Mesado Gimeno, José Rafael

Director

Fortuño Llorens, Santiago

Date of defense

2016-12-12

Pages

781 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament de Filologia i Cultures Europees

Abstract

La poesía de Ory supone, junto al Postismo, el inicio de la vanguardia poética en la posguerra española. A su vez, resulta un rechazo total de los postulados de la poesía oficial como de la poesía realista. El exilio voluntario de su autor acentúa más la voluntad heterodoxa de su poesía. Es esta voluntad marginal la reinvicada por gran parte de la poesía actual.

Keywords

Poesía; Vanguardia; Heterodoxia; Introrealismo; Mística; Poesia; Poetry; Vanguardism; Postismo

Subjects

82 - Literature

Knowledge Area

Arts, Humanitats i Llengües

Documents

2016_Tesis_MesadoRafael.pdf

6.501Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)