Dual regulatory role of Polycomblike-3 (PCL3/PHF19) in prostate cancer

Autor/a

Jain, Payal

Director/a

Di Croce, Luciano

Fecha de defensa

2015-06-11

Páginas

177 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Biomedicina

Resumen

Polycomblike proteins (PCLs) have been shown to regulate Polycomb Repressive Complex 2 (PRC2) by enhancing its catalytic activity and guiding PRC2 to its target genes in embryonic stem cells. However, little is known about the role of PCL proteins in cancer. Here, we describe the role of Polycomblike-3 (PCL3/PHF19) in prostate epithelial cells and prostate cancer. PHF19 maintains the prostate epithelial cells in undifferentiated state and has a multifaceted role in Prostate Cancer. PHF19 is required for cell growth and proliferation of prostate cancer cells but its downregulation confers a switch to an angiogenic and invasive state in prostate cancer. We further report distinct profiles of H3K27me3, deposited by PRC2, in PC3 and DU145 cells and report the presence of broad domains of H3K27me3 in PC3 cells. Lastly, we do not observe any global changes in H3K27me3 upon PHF19 depletion with only few local changes suggesting a PRC2 independent role of PHF19 in Prostate Cancer.


S’ha demostrat que les proteïnes Polycomblike (PCLs) regulen l’activitat del Complex Repressor de Polycomb 2 (PRC2) a les cèl•lules mare embrionàries a través de dos mecanismes; per una part, intensificant la seva activitat catalítica i per l’altra, conduint el PCR2 als seus gens diana. No obstant això, poc se sap sobre la implicació de les proteïnes PCL en càncer. En el present estudi, describim el paper de PCL3 (PHF19) en cèl•lules epitelials de pròstata i en càncer de pròstata. PHF19 manté les cèl•lules epitelials de pròstata en estat indiferenciat i té un paper multifacètic en càncer de pròstata. PHF19 és necessari pel creixement i proliferació de les cèl•lules de càncer de pròstata però la seva sots-regulació els confereix capacitat angiogènica i invasiva. A més a més, presentem els perfils d’H3K27me3, modificació d’histona depositada per PRC2, en les cèl•lules PC3 i DU145, i reportem la presència d’amplis dominis d’H3K27me3 en les cèl•lules PC3. Per últim, no observem cap canvi global en els nivells d’H3K27me3 en cèl•lules sense PHF19, sinó que només veiem pocs canvis a nivell local, el que suggereix un paper de PHF19 independent de la funció de Polycomb en càncer de pròstata.

Palabras clave

Polycomblike-3; Prostate cancer; Proliferation; Invasion; Angiogenesis; Càncer de pròstata; Proliferació; Invasió; Angiogènesi

Materias

616.6 - Patología del sistema genitourinario

Documentos

tpj.pdf

32.59Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)