Desenvolupament i avaluació d'un enzim immunoassaig per al diagnòstic serològic de la tuberculosi, utilitzant antígens glicolipídics. Estudi comparatiu amb 9 kits serològics comercialitzats

Author

Julián Gómez, Esther

Director

Marina Luquin Fernández

Date of defense

2002-05-10

ISBN

8468818011

Legal Deposit

B-14085-2003



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia

Abstract

La tuberculosi mata anualment entre 2 i 3 milions de persones a tot el món, malgrat és una malaltia curable. Una de les causes de l'elevada incidència de la malaltia és la manca d'un mètode diagnòstic ràpid, econòmic i específic que es pugui dur a terme a qualsevol laboratori del món. La serologia seria una eina alternativa o complementària als mètodes actuals.<br/>En la present tesi s'ha evaluat la capacitat serodiagnòstica de quatre glicolípids purificats de la paret de Mycobacterium tuberculosis (Diaciltrealoses, Triaciltrealoses, Cord Factor i Sulfolípid-I), i s'han comparat amb 9 kits serològics comercialitzats per al diagnòstic de la tuberculosi, que utilitzen altres tipus d'antígens.


The tuberculosis (TB) kills between 2 and 3 milions of persons in the world, in spite of being a curable disease. One the reasons for this high disease incidence in the lack of a rapid, economic and specific diagnostic method that could be used in any laboratory of the world. Serology could be and alternative or complementary tool to the current methods.<br/>In the present thesis we have evaluated the serodiagnostical ability of four purified glycolipids fromt the Mycobacterium tuberculosis cell wall (Diacyltrehaloses, Triacyltrehaloses, Cord Factor and Sulpholipid-I), These results have been compared with tose obtained using 9 commercially available kits that use other types of antigens for the serodiagnosis of TB.

Keywords

Serodiagnòstic; Tuberculosi; Glicolípid

Subjects

579 - Microbiology

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

ejg1de5.pdf

836.5Kb

ejg2de5.pdf

681.8Kb

ejg3de5.pdf

608.9Kb

ejg4de5.pdf

621.6Kb

ejg5de5.pdf

603.9Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)