Effects of parasitism on the condition and reproductive capacity of three commercially exploited fish species in the Mediterranean Sea

Autor/a

Ferrer Maza, Dolors

Director/a

Lloret Romañach, Josep

Muñoz Frigola, Marta

Faliex, Elisabeth

Fecha de defensa

2016-02-05

Páginas

204 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament de Ciències Ambientals

Resumen

This PhD thesis evaluates the links between parasitism, condition and reproduction of mature female individuals of three of the most captured fish species in the western Mediterranean Sea: European hake, Merluccius merluccius; red mullet, Mullus barbatus, and European anchovy, Engraulis encrasicolus. Indicators of fish energy reserves (total lipid content in liver, muscle and gonads) and reproductive capacity (fecundity and egg quality) were evaluated, as were the prevalence and intensity of infection by metazoan parasites. By evaluating these relationships, this thesis also provides essential data on the health and reproduction of these three fish species, such as the spawning strategy.


La present tesi doctoral avalua els vincles entre parasitisme, condició i reproducció en femelles adultes de tres de les espècies més capturades a la Mediterrània occidental: el lluç europeu, Merluccius merluccius; el roger de fang, Mullus barbatus, i el seitó, Engraulis encrasicolus. Amb aquesta finalitat, es varen avaluar els indicadors de les reserves energètiques (contingut total de lípids en el fetge, musculatura i gònades) i la capacitat reproductiva (fecunditat i qualitat de la posta), així com la prevalença i intensitat de la infestació per paràsits metazous.Paral·lelament a l’anàlisi d’aquestes relacions, aquesta tesi també proporciona dades essencials sobre la salut i reproducció d’aquestes tres espècies, com per exemple l’estratègia reproductiva.

Palabras clave

Reproducció en peixos; Reproduction in fishes; Reproducción en peces; Ictioparasitologia; Icthyoparasithology; Mar Mediterrània; Mar Mediterráneo; Mediterranean sea; Merluccius merluccius; Mullus barbatus; Engraulis encrasicolus

Materias

504 - Ciencias del medio ambiente; 574 - Ecología general y biodiversidad; 59 - Zoología

Documentos

tdfm1de1.pdf

4.129Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)