Ambient air pollution and birth outcomes : Insights on exposure determinants and new outcomes

Author

Schembari, Anna

Director

Nieuwenhuijsen, Mark J.

Date of defense

2014-11-27

Pages

207 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Recent epidemiological evidence on effect of air pollution and pregnancy outcomes is inconsistent. Differences in study design, sample size, population characteristics, control for confounders, air pollution measurements and exposure assessment techniques as well as the lack of knowledge on the exact biological mechanism are likely to contribute to the observed heterogeneity. The aim of this project was to better understand the personal exposure determinants and to use refined exposure assessment techniques such as Land Use Regression (LUR) models to assess the impact of air pollution on birth outcomes. Moreover to encompass outcomes that might help in the identification of possible biological mechanisms of the effect of air pollution on fetus development. Ventilation of the house by opening the windows, the time spent cooking and indicators for traffic intensity were re-occurring statistically significant determinants of the personal and indoor pollutants levels. In our studies of air pollution and birth outcomes we were able to identify congenital anomalies groups not systematically studied before and we were the first to include indicators of fat mass at birth. Air pollutants, estimates using LUR, were associated to increased risk of some congenital anomalies of the hearth and with impaired fetal growth.


Les últimes evidències epidemiològiques sobre l’efecte de la contaminació atmosfèrica i els efectes durant l'embaràs són inconsistents. Les diferències en el disseny de l'estudi, la grandària de la mostra, les característiques de la població, el control dels factors de confusió, les mesures de contaminació de l'aire i les tècniques d'avaluació de l'exposició, així com la manca de coneixement sobre el mecanisme biològic exacte, poden contribuir a l'heterogeneïtat dels resultats observats. L'objectiu d'aquest projecte era comprendre millor els determinants de l'exposició personal i utilitzar tècniques millorades d'avaluació d'exposició, com als models de models d’ús del territori (Land Use Regression, LUR) per avaluar els efectes de la contaminació atmosfèrica a la salut del neonat. Alhora incloure els resultats que podrien ajudar en la identificació de possibles mecanismes biològics dels efectes de la contaminació atmosfèrica en el desenvolupament del fetus. Els factors determinants dels nivells de contaminants personals i d'interior, com ventilació de la casa obrint les finestres, el temps dedicat a la cuina i els indicadors de la intensitat del trànsit es tornen a mostrar estadísticament significatius., En els nostres estudis de la contaminació de l'aire i els efectes en la salut en neonats hem estat capaços d'identificar uns grups d'anomalies congènites no estudiades abans de forma sistemàtica i hem estat els primers a incloure indicadors de massa de greix al néixer. Els contaminants de l'aire i les estimacions utilitzant LUR es van associar a un major risc d'algunes anomalies congènites del cor i amb el retard del creixement fetal.

Keywords

Air pollution; Pregnancy; Congenital anomalies; Birth weight; Ethnicity; Contaminació de l'aire; Embaràs; Anomalies congènites; Pes de naixement; Ètnia

Subjects

614 - Public health and hygiene. Accident prevention

Documents

tas.pdf

1.468Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)