Factores de éxito o fracaso en operaciones de fusión y adquisición

Author

López Ranz, Ana

Director

Simón del Burgo, Santiago,

Date of defense

2016-02-09

Pages

350 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Les operacions de fusió i adquisició són en general controvertides en termes dels seus resultats, a hores d'ara no hi ha acord en la literatura sobre com aquests han de mesurar-se. Les conclusions contradictòries en els resultats s'expliquen, segons els autors, bé per l'ús de diferents mètriques o bé de mètriques d'una sola dimensió o fins i tot per l'existència de variables no identificades a l'hora de determinar l'èxit o fracàs de les operacions. Amb l'objectiu d'entendre a què obeeix l'èxit o fracàs de les operacions corporatives, són molts els autors que tracten d'identificar quins factors són els determinants d'aquests resultats, i solen classificar-los en "soft" o "hard" en funció de fins a quin punt són susceptibles de poder ser quantificats. Aquests factors s'estudien al llarg de les diferents etapes de cada operació, si bé la literatura recent els comença a considerar de forma transversal, buscant les interrelacions que puguin haver-hi entre ells. L'aportació d'aquest treball és la identificació dels factors d'èxit o fracàs de les operacions recogidas en la literatura i fins a quin punt els directius involucrats en F & A entenen, en base a la seva experiència, que els factors determinants són els mateixos o pel contrari, són uns altres que els identificats pels acadèmics. Com a resultat d'aquesta anàlisi es conclou que els gestors coincideixen amb el diagnòstic de la literatura en molts dels factors determinants de l'èxit o fracàs de les operacions.


Las operaciones de fusión y adquisición son en general controvertidas en términos de sus resultados, aunque no hay acuerdo en la literatura a la fecha acerca de cómo éstos han de medirse. Las conclusiones contradictorias en los resultados se explican, según los autores, por el uso de diferentes métricas o métricas de una sola dimensión y la existencia de variables no identificadas a la hora de determinar el éxito o fracaso de las operaciones. Con el objetivo de entender a qué responde el éxito o fracaso de las operaciones, son muchos los autores que tratan de identificar qué factores son los determinantes de estos resultados, y suelen clasificarlos en soft o hard en función de hasta qué punto son susceptibles de ser cuantificados. Dichos factores se estudian a lo largo de las distintas etapas de las operaciones, si bien la literatura reciente los empieza a considerar de forma transversal, buscando las interrelaciones entre ellos. La aportación de este trabajo es la identificación de los factores de éxito o fracaso de las operaciones recogidos en la literatura y hasta qué punto los directivos involucrados en F&A en la práctica entienden, en base a su experiencia, que los factores determinantes son los mismos u otros que los identificados por los académicos. Como resultado de este análisis concluimos que los gestores coinciden con el diagnóstico de la literatura en muchos de los factores determinantes del éxito o fracaso de las operaciones.


Mergers and acquisitions are in general controversial in terms of results, although there is currently no agreement on literature regarding the best way to measure these results. Contradictory conclusions on results are explained, according to the literature, by the different metrics or a unique metric dimension, as well as the existence of difference variables not identified in determining the success or failure of operations. With the objective of understanding the reason of success or failure of operations, there are many authors who try to identify which factors are key to these results, and usually classify them on soft or hard depending on the extent of which could be quantifiable. These factors are studied through the different phases of the operations, although recent literature is starting to consider them in a transversal way, looking for the interrelationships between them. The contribution of this work is the identification of the success or failure factors included on the literature and to which extent the managers involved and working on F&A understand, based on their own experience, that determining factors are the same or different than those identified by the academics. As a result of this analysis, we conclude that managers coincide with the diagnosis of the literature in many determining success or failure factors of the operations.

Keywords

Mergers; Acquisitions; Integration; Sinergies; Fusiones; Adquisiciones; Integraciones; Sinergias

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials i Jurídiques

Documents

Tesi_Ana_Lopez_Ranz.pdf

4.938Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)