Aïllament i caracterització de mutants de Mycoplasma genitalium deficients en motilitat

Autor/a

Quijada Pich, Oscar

Director/a

Piñol Ribas, Jaume

Querol Murillo, Enrique

Fecha de defensa

2008-02-05

ISBN

9788469133323

Depósito Legal

B-21946-2008



Departamento/Instituto

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular

Resumen

En aquest treball, hem estudiat la motilitat de les cèl·lules de M. genitalium i hem desenvolupat un mètode que ens ha permès aïllar trenta mutants deficients en motilitat d'aquest microorganisme. La caracterització dels mutants aïllats, ens ha permès identificar cinc gens que redueixen la capacitat de desplaçament de les cèl·lules.


In this work, we analyzed the motility of Mycoplasma genitalium and we developed a straightforward procedure to isolate gliding deficient mutants of this microorganism. Characterization of the thirty mutants isolated, allowed us to identify five genes that are required for locomations.

Palabras clave

Adhesió; Motilitat; Mycoplasma

Materias

577 - Bioquímica. Biología molecular. Biofísica

Área de conocimiento

Ciències Experimentals

Documentos

oqp1de1.pdf

4.652Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)