El descenso irreversible de la mortalidad en el siglo XX en la provincia de Tarragona. Analisis demografico y epidemiologico.

dc.contributor Universitat Internacional de Catalunya. Departament d'Humanitats
dc.contributor.author Gonzalvo Cirac, Margarita
dc.date.accessioned 2011-08-30T11:18:10Z
dc.date.available 2011-08-30T11:18:10Z
dc.date.issued 2011-06-27
dc.identifier B.32012-2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10803/35674
dc.description.abstract La investigación presenta los cambios demográficos y epidemiológicos en la provincia de Tarragona durante el siglo XX y hasta 2010. Una tendencia descendente donde las enfermedades infecciosas de los niños abundosas a principios de siglo XX son sustituidos por enfermedades circulatorias, cáncer y respiratorias en edades adultas hacia 1950 y a finales de siglo XX la mortalidad se centra en edades ancianas, especialmente en mujeres, y donde aparecen unas puntas de muerte por enfermedades infecciosas y por causas externas, sobre todo en hombres jóvenes-adultos. A finales del siglo XX y primeros del siglo XXI son las mujeres las que rompen los patrones epidemiológicos. En estos años la mortalidad de la mujer viene acompañada por enfermedades del sistema nervioso y trastornos mentales.
dc.format.extent 437 p.
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso spa
dc.publisher Universitat Internacional de Catalunya
dc.rights.license ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject demografia
dc.subject epidemiologia
dc.subject salud publica
dc.subject esperanza de vida
dc.subject Tarragona
dc.subject siglo XX-XXI
dc.subject.other Demografia-Epidemiologia
dc.title El descenso irreversible de la mortalidad en el siglo XX en la provincia de Tarragona. Analisis demografico y epidemiologico.
dc.type info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc 314
dc.subject.udc 572
dc.subject.udc 616.9
dc.contributor.authoremail mgonzalvo@uic.es
dc.contributor.director Gil Alonso, Fernando
dc.rights.accessLevel info:eu-repo/semantics/openAccessDocuments amb el text complet d'aquesta tesi

Aquesta tesi apareix a les col·leccions següents