La gestió de processos a les organitzacions catalanes: proposta de model i aproximació empírica

Autor/a

Brull Alabart, Enric

Director/a

Valverde Aparicio, Mireia

Codirector/a

Gil Estallo, Maria dels Àngels

Fecha de defensa

2009-11-24

Depósito Legal

T.1028-2011

Páginas

408 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Resumen

Un dels àmbits de la gestió de les organitzacions excel·lents és la gestió de processos. En aquest treball d’investigació es vol aprofundir sobre què s’entén per gestió de processos, presentar un model propi i avaluar empíricament el grau d’utilització de la gestió de processos en una mostra d’organitzacions catalanes. Els objectius plantegen contrastar l’aplicació d’un sistema de gestió de processos i el grau de percepció que tenen els gestors sobre la influència que té el sistema de gestió de processos aplicat amb els resultats de l’organització. La metodologia emprada en la investigació es basa en una enquesta amb un qüestionari administrat a 102 organitzacions, a continuació se sotmeten les dades a diverses anàlisis i contrastos per finalment donar resposta a 5 proposicions i 1 hipòtesi. Els resultats obtinguts permeten aportar una estructura del concepte de Gestió de Processos, recollir les tècniques més rellevants d’aquest concepte i conèixer la incidència de l’aplicació del sistema de gestió de processos en els resultats de les organitzacions.


Uno de los ámbitos de la gestión de las organizaciones excelentes es la gestión de procesos. En este trabajo de investigación se quiere profundizar sobre qué se entiende por gestión de procesos, presentar un modelo propio y evaluar empíricamente el grado de utilización de la gestión de procesos en una muestra de organizaciones catalanas. Los objetivos plantean contrastar la aplicación de un sistema de gestión de procesos y el grado de percepción que tienen los gestores sobre la influencia que tiene el sistema de gestión de procesos aplicado con los resultados de la organización. La metodología empleada en la investigación se basa en una encuesta con un cuestionario administrado a 102 organizaciones, a continuación se someten los datos a diversos análisis y contrastes para finalmente dar respuesta a 5 proposiciones y 1 hipótesis. Los resultados obtenidos permiten aportar una estructura del concepto de Gestión de Procesos, recoger las técnicas más relevantes de este concepto y conocer la incidencia de la aplicación del sistema de gestión de procesos en los resultados de las organizaciones.


One of the areas of organizational management is excellent process management. The objectives of this research work are to extend and elaborate on the notion of process management, to generate a model of process management and to empirically assess the extent of use of process management in a sample of Catalan organizations. The fieldwork, administered to companies that use a process management system, evaluates managers' perceptions about the influence of the process management system in use on the results of the organization. The methodology used in the research is based on a survey with a questionnaire administered to 102 organizations. The data is analyzed with various statistical procedures and contrasts in order to answer to 5 propositions and 1hypothesis. The results provide a structure of the concept of Process Management, collect the most relevant techniques of this concept and show the impact of the implementation of process management system in the performance of organizations.

Palabras clave

Processos; Gestió de processos; BPM

Materias

65 - Gestión y organización. Administración y dirección de empresas. Publicidad. Relaciones públicas. Medios de comunicación de masas

Documentos

TESI.pdf

20.53Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)