Malformacions cerebrals induïdes per radiacions

Author

Santamaria Cano, Joan

Director

Ferrer, Isidro (Ferrer Abizanda)

Date of defense

1984-01-01

Legal Deposit

B. 30092-2011

Pages

298 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina

Abstract

Es van irradiar rates Sprague-Dawley amb 200 rads en els dies embrionaris 14, 16 i 18, i es van estudiar les malformacions produïdes amb fincions amb hematoxilinaeosina i mètode de Golgi ràpid, així com el patró de migració neuronal amb autorradiografia amb timidina tritiada. Les malformacions originals son un bon model experimental per a comparar amb algunes malalties humanes. Irradiant en ED 14 s'observa l'aparició de masses ectòpiques subcorticals produïdes per la migració neuronal anormal des dels centres germinals ectòpics o rosetes i l'estructura d'aquestes masses es estudiada amb detall. El patró de migració al còrtex és normal i les alteracions de la seva forma mínimes. Irradiant en ED 16 s'obté el màxim gran de desorganització en el neocortex conservant-se, però, el patró normal de migració. En ED 18 les alteracions observades es limiten a l'organització postmigratòria de les capes superiors del còrtex. L'hipocamp és alterat puntualment en irradiar els dies ED 14 i ED 16 sobre tot en les regions CA 1 i CA 2 del stratum pyramidale de la banya d'Ammon.

Keywords

Cervell; Cerebro; Brain; Radiació; Radiación; Radiation; Malformacions congènites; Human abnormalities; Malformaciones congénitas

Subjects

616.8 - Neurology. Neuropathology. Nervous system

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

01.JSC_1de7.pdf

9.689Mb

02.JSC_2de7.pdf

9.054Mb

03.JSC_3de7.pdf

8.831Mb

04.JSC_4de7.pdf

9.308Mb

05.JSC_5de7.pdf

9.740Mb

06.JSC_6de7.pdf

9.532Mb

07.JSC_7de7.pdf

8.213Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)