Estudi numèric de fluxos laminars i turbulents en una cavitat cúbica 

    Cuesta Romeo, Ildefonso (Fecha de defensa: 1993-07-26)

    Metabolisme protéico-muscular a l'obesitat 

    Yebras Cañellas, Martí (Fecha de defensa: 1995-03-29)

    Resultats anteriors mostraven que rates amb obesitat nutricional ("dieta de cafeteria") tenien un perfil metabòlic d'estalvi de nitrogen, mentre que pel model d'obesitat genètica (Zucker (fa/fa)) es suggeria un malbaratament ...

    Evaluación del impacto del mercurio sobre el medio ambiente en las comarcas meridionales de Cataluña 

    Batista Castellví, Joan (Fecha de defensa: 1996-12-16)

    La provincia de tarragona, con una importante actividad industrial centrada en la industria petroquimica, no esta exenta de los problemas ocasionados por la polucion. se<br/>ha considerado necesario efectuar un estudio de ...

    Estudi de la influència del coure i la diclofuanida sobre la cinètica fermentativa i el metabolisme de Saccharomyces cerevisiae 

    Fort Marsal, Maria Francesca (Fecha de defensa: 1997-07-11)

    La presencia de productos fitosanitarios en la vendimio procedentes de los tratamientos viticolas para prevenir las plagas y las enfermedades de la viña, puede llegar a provocar retrasos y paradas durante la fermentación ...

    Aplicació de técniques de cromatografia líquida de proteïnes (fplc) a l'estudi de vins blancs. 

    Canals Bosch, Joan Miquel (Fecha de defensa: 1997-10-30)

    La concentració de proteïnes dels vins blancs és de l'ordre de miligrams per litre. Aquestes proteïnes presenten en el vi càrrega elèctrica positiva degut a que tenen un punt isoelèctric superior al pH del vi. Aquesta ...

    Decoloració de vinagres mitjançant torres de rebliment 

    Achaerandio Puente, Isabel (Fecha de defensa: 2000-12-12)

    Ecología de levaduras: Selección y adaptación a fermentaciones vínicas 

    Torija Martínez, Mª Jesús (Fecha de defensa: 2002-05-30)

    This thesis had two different parts: Yeast ecology and selection and adaptive mechanisms for fermentations at low temperatures.<br/>The aim of the first part was to study the yeast ecology of two Spanish wine regions (Terra ...

    Avaluació dels condicionants del most en el desenvolupament de la fermentació alcohòlica a baixes temperatures 

    Llauradó Reverchon, Josep Maria (Fecha de defensa: 2002-10-23)

    Title: Evaluation of factors affecting must composition in the development of alcoholic fermentation at low temperatures <br/><br/>Josep M. Llauradó i Reverchon under the guidance of Dr. Albert Mas i Barón and Dra. Magdalena ...

    Estudi de l'evolució del comportament escumant i de la fracció col·loidal del cava durant la seva elaboració; efecte de diferents tractaments 

    Vanrell Truyols, Guillem (Fecha de defensa: 2002-11-15)

    El comportament escumant d'un vi escumós (cava, champagne, etc) vé determinat, sobretot, per l'efecte dels diferents compostos amb propietats tensioactives presents en el propi vi i la seva capacitat per a estabilitzar o ...

    Influència de components de vins sobre el metabolisme d'Oenococcus oeni i sobre la seva dinàmica de poblacions a la fermentació malolàctica. 

    Carreté Aixalà, Ramon (Fecha de defensa: 2002-12-12)

    INFLUÈNCIA DE COMPONENTS DELS VINS SOBRE EL METABOLISME D'Oenococcus oeni I SOBRE LA SEVA DINÀMICA DE POBLACIONS A LA FERMENTACIÓ MALOLÀCTICA<br/>La fermentació malolàctica (FML) del vi és el resultat del metabolisme ...

    Determinants de la concentració plasmàtica de la Lipoproteïna (a)en la malaltia cardiovascular. 

    Simó Sisó, Josep Maria (Fecha de defensa: 2003-06-25)

    La Lipoproteïna (a) és una classe de lipoproteïna semblant a les lipoproteïnes de baixa densitat (LDL), en la que l'apo B100 està unida de forma covalent a una glicoproteïna molt polimòrfica de mida, anomenada apo(a).<br/>Si ...

    Composició fenòlica en varietats negres de Vitis vinifera. Estudi de la influència de diferents factors 

    Valls Fonayet, Josep (Fecha de defensa: 2004-05-27)

    La composició antociànica és un caràcter fenotípic fortament diferenciat i característic de cada varietat vinífera, de manera que pot utilitzar-se com a identificador varietal. En la present tesi s'han caracteritzat 8 ...

    Reducción de la disposición de grasa abdominal en el pollo de carne mediante la modificación del perfil de ácidos grasos de la dieta 

    Crespo Alcarria, Nieves (Fecha de defensa: 2004-09-27)

    TESIS DOCTORAL:<br/><br/>Reducción de la deposición de grasa abdominal en el pollo de carne mediante la modificación del perfil de ácidos grasos de la dieta.<br/><br/>Nieves Crespo Alcarria<br/><br/>Tanto la selección ...

    Efectes de l'ús de fonts exògenes de fitasa sobre els rendiments productius i valor nutricional de les dietes riques en polisacàrids no midó (NSP) en pollastres broilers, repercussions mediambientals 

    Juanpere Dominguez, Jordi (Fecha de defensa: 2004-10-06)

    El principal objectiu d'aquest treball és estudiar els efectes que l'addició de fitasa microbiana en diferents tipus de dietes per a aus produeix tant en el seu valor nutritiu, com en els rendiments productius de les aus, ...

    3-Alquil-2-metoxipirazines en mostos i vins: determinació analítica i estudi de la influència d'alguns factors vitivinícoles 

    Sala Camps, Cristina (Fecha de defensa: 2004-11-25)

    Les 3-alquil-2-metoxipirazines es troben en moltes plantes, entre les quals hi ha Vitis vinifera. Les més importants pel que fa a la seva presència i potencial influència en l'aroma del vi són la 3-isobutil-, la 3-sec-butil- ...

    Effect of low temperature fermentation and nitrogen content on wine yeast metabolism 

    Beltran Casellas, Gemma (Fecha de defensa: 2005-03-04)

    Les fermentacions a baixes temperatures (13ºC o inferiors) són interessants en l'elaboració de vins blancs i rosats, ja que augmenten la retenció i la producció dels aromes, i per tant la qualitat del producte final. Però ...

    Adipose cell metabolism modulation by red wine procyanidins 

    Pinent Armengol, Montserrat (Fecha de defensa: 2005-03-08)

    Flavonoids, and more specifically, red wine procyanidins, have many beneficial effects<br/>against pathologies such as cardiovascular heart disease and related illnesses. Although<br/>adipose tissue has a central role in ...

    Absorción in vivo de oligómeros de epicatequina 

    García Ramírez, Bernardino (Fecha de defensa: 2005-04-05)

    En los últimos años ha suscitado un gran interés la relación existente entre consumo moderado de vino y salud. Los efectos beneficiosos asociados al consumo moderado de vino se deben en gran medida a la presencia en este ...

    Efecte antigenotòxic i modulador de l'expressió d'enzims antioxidants per procianidines del vi negre en condicions d'estrès oxidatiu 

    Puiggròs i Llavinés, Francesc (Fecha de defensa: 2005-04-06)

    TESI<br/>Les procianidines són flavonoides (flavan-3-ols), de tipus oligomèric, que exerceixen efectes beneficiosos en malalties com càncer, diabetis, i malalties cardiovasculars, entre altres. Aquests efectes de les ...