Now showing items 104-123 of 178

    Identificación de microbiota bacteriana relacionada con procesos enológicos en Chile 

    Ilabaca Díaz, Carolina (Date of defense: 2016-02-01)

    Aquesta recerca centrada en els bacteris processos relacionats amb enològic, com ara bacteris d'àcid làctic (BL) i bacteris d'àcid acètic (BA). Treballa principalment amb tècniques de cultiu independent per a la identificació ...

    Identification by virtual screening of protein tyrosine phosphatase 1B and matrix metalloproteinase 13 inhibitors for the treatment of obesity and obesity-associated disorders 

    Gimeno Vives, Aleix (Date of defense: 2019-01-17)

    L'obesitat és un dels principals problemes de salut pública del segle XXI. La gran expansió econòmica de les últimes dècades en els països desenvolupats ha contribuit a l’increment del consum d’aliments poc saludables i a ...

    Identification of natural products as antidiabetic agents using computer-aided drug design methods 

    Guasch Pàmies, Laura (Date of defense: 2011-11-04)

    Els productes naturals derivats de plantes són una font abundant de compostos biològicament actius, molts dels quals han servit de base pel desenvolupament de productes nutracèutics i farmacèutics. El disseny de fàrmacs ...

    Identification of novel biomarkers of altered homeostasis 

    Suárez García, Susana (Date of defense: 2017-09-13)

    Els mals hàbits alimentaris exerceixen un impacte directe en la incidència de malalties cròniques d'alta prevalença a nivell mundial, com ara malaltia cardiovascular i del fetge gras. No obstant, els efectes beneficiosos ...

    Impact of Proanthocyanidins on Intestinal Dysfunction Induced by Nutritional or Chemical Agents 

    González Quilen, Carlos Alberto (Date of defense: 2020-09-16)

    El tracte intestinal és un lloc d'interacció amb microorganismes i factors ambientals potencialment nocius. En aquest sentit, un alt consum de components majoritaris de la dieta occidental com la fructosa i els greixos ...

    Impact of Seasonal rhythms on gut microbiota: influence on proanthocyanidins functionality in obesity 

    Arreaza Gil, Verónica (Date of defense: 2022-09-15)

    Els ritmes biològics són crucials per adaptar els processos fisiològics i metabòlics de l'organisme al moment del dia (ritmes circadians) o de l'any (ritmes estacionals). Aquesta sincronització és duta a terme per senyals ...

    Implementation of stable isotopes lipoprotein kinetic studies: effects on HDL metabolism of a Mediterranean type diet rich in MUFAs from virgin olive oil. 

    Uliaque Cugat, Katia (Date of defense: 2007-01-31)

    The anti-atherogenic effects ascribed to a Mediterranean-type diet rich in monounsaturated<br/>fatty acids (MUFAs) from virgin olive oil are due, partly, to an increase in, or maintenance of,<br/>plasma concentrations of ...

    In silico methodologies for the design of functional foods that can prevent cardiovascular diseases 

    Sala Argüello, Esther (Date of defense: 2011-04-28)

    La indústria alimentària incorpora als aliments extractes d’origen natural rics en molècules bioactives amb la finalitat de convertir-los en aliments funcionals, és a dir, que tinguin propietats beneficioses per a la salut ...

    In silico studies of the effect of phenolic compounds from grape seed extracts on the activity of phosphoinositide 3-kinase (PI3K) and the farnesoid x receptor (FXR) 

    Vaqué Marquès, Montserrat (Date of defense: 2007-12-19)

    In silico studies of the effect of phenolic compounds from grape seed extracts on the activity of phosphoinositide 3-kinase (PI3K) and farnesoid X receptor (FXR)<br/><br/>Montserrat Vaqué Marquès <br/>En aquesta tesis es ...

    Inflamació i aterosclerosi 

    Tous Màrquez, Mònica (Date of defense: 2006-01-18)

    L'aterosclerosi, és una malaltia inflamatòria. S'ha demostrat que una inflamació crònica, tal com la malaltia periodontal, el lupus eritomatòs, l'artritis reumatoide o la bronquitis crònica contribueixen a una major ...

    Influence of non-Saccharomyces yeast on winemaking and quality 

    Lleixà Daga, Jéssica (Date of defense: 2019-06-17)

    En la superfície del raïm coexisteixen poblacions de llevats, fongs i bacteris. D’aquests llevats, coneguts també com a llevats no-Saccharomyces, n’hi ha algunes espècies que són d’interès enològic. En aquesta tesi, s’ha ...

    Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; consecuencias enológicas y sensoriales 

    Navarro Fernández, María Asunción (Date of defense: 2017-02-28)

    En aquest treball s'estudia com a principal objectiu la influència de com els principals factors considerats en la selecció de les bótes de roure afecten l'alliberament de elagitanins en el vi. Amb aquesta finalitat s'ha ...

    Influencia de la madurez de la uva y de ciertas prácticas vitivinícolas sobre el color, los compuestos fenólicos y los polisacáridos del vino tinto 

    Gil Cortiella, Mariona (Date of defense: 2013-10-17)

    La madurez de la uva ejerce una gran influencia sobre la composición química del vino tinto, lo que a su vez condiciona severamente propiedades organolépticas como el color, la astringencia y el amargor. La enorme ...

    Influencia de las características y procesado del grano de cacao en la composición físico-química y propiedades sensoriales del chocolate negro 

    Torres Moreno, Miriam (Date of defense: 2012-03-30)

    Los objetivos de esta tesis fueron: estudiar la influencia de las características y procesado del grano de cacao en la composición físico-química y propiedades sensoriales del chocolate negro así como estudiar la influencia ...

    Influencia de las condiciones de vinificación y las bacterias lácticas sobre la formación de carbamato de etilo 

    Romero Tissera, Silvana Verónica (Date of defense: 2010-09-17)

    El carbamato de etilo (CE) es un conocido carcinógeno animal presente en alimentos y bebidas fermentados. El principal precursor involucrado en la formación de CE en los vinos es la urea, producida por el metabolismo de ...

    Influencia de las semillas de la uva y de la suplementación con taninos enológicos comerciales sobre el color y la astringencia del vino tinto; aplicación de la resonancia de plasmones superficiales al estudio de las interacciones tanino-mucina 

    Gombau Roigé, Jordi (Date of defense: 2020-07-16)

    Els tanins del vi negre són determinants de la seva qualitat ja que exerceixen una gran influència sobre el color, l'astringència, el cos, la seva capacitat per a l'envelliment i en general la textura del vi. De forma ...

    Influència de components de vins sobre el metabolisme d'Oenococcus oeni i sobre la seva dinàmica de poblacions a la fermentació malolàctica. 

    Carreté Aixalà, Ramon (Date of defense: 2002-12-12)

    INFLUÈNCIA DE COMPONENTS DELS VINS SOBRE EL METABOLISME D'Oenococcus oeni I SOBRE LA SEVA DINÀMICA DE POBLACIONS A LA FERMENTACIÓ MALOLÀCTICA<br/>La fermentació malolàctica (FML) del vi és el resultat del metabolisme ...

    Instrumental and chemometric methodologies to assess sensory quality of Mediterranean food 

    Borràs Iglesias, Eva (Date of defense: 2016-05-13)

    L'oli d'oliva, el vi o els fruits secs són productes típics de la regió Mediterrània que ofereixen un valor afegit gràcies als seus beneficis per a la salut i excel·lents característiques sensorials. Per aquest motiu és ...

    Interaction between circadian rhythm and grape seed proanthocyanidins in healthy and obese rats: potential role as a central and peripherical clock synchronizer 

    Soliz Rueda, Jorge Ricardo (Date of defense: 2022-05-27)

    Els ritmes biològics tenen un paper important en l’adaptació fisiològica i metabòlica de l’organisme un moment del dia, ritme circadià, o de l’any, ritme estacional. Els senyals o moduladors externs anomenats zeitgebers, ...

    Interaction of phenolic-fruit hallmarks and seasonal rhythms 

    Manocchio, Francesca (Date of defense: 2023-06-16)

    Els animals estacionals realitzen variacions fisiològiques que els permeten adaptar-se als canvis ambientals anuals. Segons la teoria de la xenohormesi, els animals detecten senyals químics a les fruites per preparar-se ...