Now showing items 86-105 of 178

    Factors prenatals materns que afecten el comportament del nadó: el paper de l'ansietat, l'exposició a la nicotina i l'estat en ferro 

    Hernández Martínez, Carmen (Date of defense: 2011-03-10)

    L’objectiu d’aquest treball va ser estudiar l’efecte de l’ansietat, l’hàbit tabàquic i l’estat en ferro prenatals materns sobre el comportament neonatal avaluat mitjançant la Neonatal Behavioral Assessment Scale en 301 ...

    Filamentous growth in wine yeast: signal triggering and genetic factors involved 

    González Sánchez, Beatriz (Date of defense: 2017-11-06)

    Els compostos derivats d’aminoàcids aromàtics, presents de manera natural al most, són transformats pel metabolisme del llevat. En aquesta tesi, estudiem la producció d’aquests compostos en most sintètic amb diferent ...

    Flavanoles de bayas y vinos y la influencia de factores enológicos sobre sus características químicas y sensoriales 

    Caceres Mella, Alejandro Antonio (Date of defense: 2013-07-17)

    Las distintas fracciones de flavanoles en el vino ejercen una influencia directa sobre la astringencia, pudiendo variar su proporción y concentración debido a ciertas labores enológicas, es por esta razón que el objetivo ...

    Food intake modulation by insect protein through the interaction with the enteroendocrine system 

    Miguéns Gómez, Alba (Date of defense: 2022-04-22)

    Les proteïnes animals són les més esteses per al consum humà com a font de proteïna d'alta qualitat. A causa de la superpoblació mundial, s'espera que la seva demanda augmenti a nivell mundial en els propers anys. Tanmateix, ...

    From spectrometric data to metabolic networks: an integrated view of cell metabolism 

    Capellades Tomàs, Jordi (Date of defense: 2020-01-17)

    La biologia molecular ha avançat considerablement gràcies a importants progressos com la seqüenciació del ADN o la seva modificació per CRISPR. Tot i això, per entendre el metabolisme requerim estudiar els perfils metabòlics ...

    Functional characterization in vivo of essential Saccharomyces cerevisiae's hydrophilin for desiccation tolerance 

    López Martínez, Gema Isabel (Date of defense: 2015-07-22)

    La sobre expressió de les hidrofilines STF2 i SIP18 en soques de laboratori, tenen un efecte positiu en la tolerància a la deshidratació i rehidratació. A més, la sobre expressió de SIP18 en quatre soques comercials de ...

    Fungal phylogenomics.A global analysis of fungal genomes and their evolution 

    Marcet Houben, Marina (Date of defense: 2010-07-13)

    Fungi is the eukaryotic group with a largest amount of completely sequenced species and therefore it is particularly well suited for comparative genomics analyses. <br/>A species tree is often an important part of ...

    Gens diana de les proantocianidines 

    Díaz Martínez, Sabina (Date of defense: 2010-12-14)

    Gens Diana de les Proantocianidines<br/>La tesi es planteja demostrar la següent hipòtesis: les proantocianidines actuen modulant l'expressió diferencial de gens diana per condicionar una adaptació homeostàtica que previngui ...

    Glycemic index in the management of Obesity and Metabolic syndrome 

    Juanola Falgarona, Martí (Date of defense: 2014-11-06)

    La obesitat y la síndrome metabòlica (SMet) són una de les principals causes de mortalitat arreu del món. L’índex glucémic (IG) i la càrrega glucémica (CG) han estat associades a un augment del risc de desenvolupar obesitat, ...

    Grape phenolic maturity; determination methods and consequences on wine phenolic composition 

    Kontoudakis, Nikolaos (Date of defense: 2010-07-15)

    El objetivo de esta tesis ha sido abordar un estudio sobre la madurez fenólica de las uvas tintas, su influencia sobre la composición fenólica de los vinos y sus implicaciones sensoriales, así como sobre la aplicación de ...

    Grape seed proanthocyanidins as modulators of the inflammatory response and barrier function in the intestine 

    Gil Cardoso, Katherine (Date of defense: 2018-02-22)

    La disfunció intestinal es basa en un estat proinflamatori en l'intestí i en una funció de barrera defectuosa, característiques comunes de diverses malalties cròniques intestinals, però també associades amb patologies ...

    GRAPE-SEED PROCYANIDINS AS ANTI-INFLAMMATORY AGENTS 

    Terra Barbadora, Ximena (Date of defense: 2009-06-25)

    L'obesitat és un estat inflamatori que porta a l'activació crònica de la resposta immune caracteritzada per la inducció de gens i mediadors proinflamatoris. L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser estudiar els efectes ...

    Gut microbiota dysbiosis in diet-induced obesity. A focus on the influence of genetics, circadian rhythms and potential prebiotics 

    Gual Grau, Andreu (Date of defense: 2019-12-03)

    L’hoste i la seva microbiota intestinal conviuen en una relació de benefici mutu, on l’alteració d’aquest equilibri s’associa amb estats patològics com l’obesitat. Més enllà de l’impacte dietètic, la disbiosi microbiana ...

    Gut Microbiota Signatures Associated with Weight Loss and Insulin Resistance in an Elderly Mediterranean Population with Overweight/Obesity and Metabolic Syndrome 

    Atzeni, Alessandro (Date of defense: 2022-04-08)

    Les alteracions en la composició i la funcionalitat de la microbiota intestinal poden contribuir al desenvolupament de l’obesitat i la resistència a la insulina. La identificació d’específiques bactèries intestinals i vies ...

    Gut microbiota: a link between diet and cardiometabolic health 

    Galiè, Serena (Date of defense: 2021-07-01)

    El paper de determinats aliments o components de la dieta en la composició de la microbiota intestinal i el seu impacte en la salut humana representen una àrea d'interès creixent dins el marc de la nutrició de precisió. ...

    Health benefits of pistachio consumption in pre-diabetic subjects 

    Hernández Alonso, Pablo (Date of defense: 2016-10-18)

    La prediabetis i la diabetis tipus 2 (DT2) són actualment dos problemes greus de salut pública. La prediabetis és un estat metabòlic reversible situat entre la normoglucèmia i la DT2, que es caracteritza per presentar ...

    Health effects of seasonal consumption of local phenolic-rich fruits 

    Cruz Carrión, Álvaro Javier (Date of defense: 2021-06-18)

    Els factors relacionats amb la nutrició són els principals factors determinants de les malalties no transmissibles, que actualment són la principal causa de mortalitat i morbiditat en el món. Com a part d'un patró dietètic, ...

    Hydrolysates and peptides from chicken foot proteins to manage hypertension 

    Mas Capdevila, Anna (Date of defense: 2018-12-19)

    La hipertensió arterial es considera un dels problemes de salut pública més importants en la nostra societat. El tractament d’aquesta patologia es basa en una combinació de canvis en l’estil de vida i tractament farmacològic. ...

    Identificación de microbiota bacteriana relacionada con procesos enológicos en Chile 

    Ilabaca Díaz, Carolina (Date of defense: 2016-02-01)

    Aquesta recerca centrada en els bacteris processos relacionats amb enològic, com ara bacteris d'àcid làctic (BL) i bacteris d'àcid acètic (BA). Treballa principalment amb tècniques de cultiu independent per a la identificació ...

    Identification by virtual screening of protein tyrosine phosphatase 1B and matrix metalloproteinase 13 inhibitors for the treatment of obesity and obesity-associated disorders 

    Gimeno Vives, Aleix (Date of defense: 2019-01-17)

    L'obesitat és un dels principals problemes de salut pública del segle XXI. La gran expansió econòmica de les últimes dècades en els països desenvolupats ha contribuit a l’increment del consum d’aliments poc saludables i a ...