Essays on corruption, seigniorage and economic policies.

Author

Garcia Fortuny, Judit

Director

Ferré, Montserrat

Manzano, Carolina

Date of defense

2015-11-12

Legal Deposit

T 1678-2015

Pages

131 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia

Abstract

Aquesta tesis estudia l’impacte de la corrupció i del senyoreatge en instruments monetaris i fiscals, com la taxa d’impostos i d’inflació, i en el conservadorisme del banc central. En el segon capítol, analitzo com la corrupció i el senyoreatge afecten a la taxa de creixement i a la inflació, en contexts amb un govern i un banc central. Trobo sota quines condicions la corrupció té un impacte positiu (negatiu) en la taxa de creixement i d’inflació. També estudio les condicions de relacions positives (negatives) entre senyoreatge i taxa d’inflació. A més a més, trobo que el senyoreatge sempre beneficia al creixement. En el tercer capítol, analitzo com de conservador hauria de ser un banc central independent en una economia on existeix corrupció i senyoreatge. Proposo un indicador de grau de conservadorisme del banc central i caracteritzo el seu valor òptim. Mostro que quan les preferències del govern representen les de la societat, el banc central ha de ser més conservador que el govern, excepte amb completa corrupció. En aquest cas, el banc central hauria de ser igual de conservador. A més a més, determino que la relació entre corrupció i el valor òptim de conservadorisme és afectada per la volatilitat de les pertorbacions. Trobo també que si el senyoreatge disminueix, el banc central hauria de ser més conservador. En el quart capítol, estudio els efectes de la corrupció en una unió monetària amb un banc central comú i dos governs. El país 1 té un govern corrupte i el país 2 no. Determino sota quines condicions la corrupció afecta al creixement, despesa pública i inflació. Analitzo també les condicions que fan que la corrupció en el país 1 tinguin un efecte negatiu al país 2. Finalment, estudio com el país 1 pot compensar al país 2 per la seva externalitat.


Esta tesis estudia el impacto de la corrupción y del señoreaje en instrumentos monetarios y fiscales, como la tasa de impuesto y de inflación, y en el conservadurismo del banco central. En el segundo capítulo, analizo como la corrupción y el señoreaje afectan a la tasa de crecimiento y a la inflación, en contextos donde hay un gobierno y un banco central. Encuentro bajo qué condiciones la corrupción tiene un impacto positivo (negativo) en la tasa de crecimiento y de inflación. También estudio las condiciones de la relación positiva (negativa) entre señoreaje y tasa de inflación. Además, encuentro que el señoreaje siempre beneficia al crecimiento. En el tercer capítulo, analizo cómo de conservador debería de ser un banco central independiente en una economía donde existe corrupción y señoreaje. Propongo un indicador de grado de conservadurismo del banco central y caracterizo su valor óptimo. Muestro que cuando las preferencias del gobierno representan las de la sociedad, el banco central debe de ser más conservador que el gobierno, excepto con completa corrupción. En este caso, el banco central debería de ser igual de conservador. Además, encuentro que la relación entre corrupción y el valor óptimo de conservadurismo es afectada por la volatilidad de las perturbaciones. Veo también que si el señoreaje disminuye, el banco central debería de ser más conservador. En el cuarto capítulo, estudio los efectos de la corrupción en una unión monetaria con un banco central común y dos gobiernos. El país 1 tiene un gobierno corrupto y el país 2 no. Determino bajo qué condiciones la corrupción afecta al crecimiento, gasto público e inflación. Además analizo las condiciones que hace que la corrupción en el país 1 tenga un efecto negativo en el país 2. Finalmente, estudio como el país 1 puede compensar al país 2 por su externalidad.


This thesis examines theoretically the impact of corruption and/or seigniorage in fiscal and monetary instruments, i.e., tax and inflation rates, and in central bank conservativeness. In the second chapter, I analyse how corruption and seigniorage affect growth and inflation rates, in contexts where there is a government and a central bank. I find under which conditions corruption has a positive (negative) impact on growth and inflation rates. I also show under which conditions the relationship between seigniorage and inflation rate is positive (negative). I obtain that seigniorage always enhances the growth rate. In the third chapter, I analyse how conservative should an independent central bank be in an economy where it exists corruption and seigniorage. I propose an indicator of the degree of conservativeness of an independent central bank and I characterise its optimal value. I show that, when the government's preferences represent those of the society, the central bank has to be more conservative than the government, except with complete corruption. In this particular case, the central bank should be as conservative as the government. Further, I obtain that the relationship between corruption and the optimal relative degree of central bank conservativeness is affected by the volatility of supply shocks. I also find that if seigniorage decreases, the central bank should be more conservative. In the fourth chapter, I explore the effects of corruption in a monetary union with a common central bank and two asymmetric countries. Country 1 has a corrupted government while country 2 does not have. Within this framework, we determine under which conditions corruption affects growth, public spending and inflation rates. I also determine under which conditions corruption in country 1 may have a negative effect on country 2. Thus, I investigate how country 1 could compensate country 2 for its externality.

Keywords

Corrupció; Senyoratge; Polítiques Econòmiques; Corrupción; Señoreaje; Políticas Económicas; Corruption; Seigniorage; Economic Policies

Subjects

33 - Economics. Economic science; 338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices; 339 - Trade. Commerce. International economic relations. World economy

Documents

Tesi Judit.pdf

1.812Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)