Applications of hydrodynamic and water quality models to the Sau and Boadella Reservoirs

Author

Takkouk, Saddek

Director

Casamitjana, X. (Xavier)

Date of defense

2011-05-06

ISBN

9788469451694

Legal Deposit

Gi. 772-2011

Pages

157 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Física

Abstract

Applicaciò d'un model de hydrodinàmica i de qualitat de l'aigua als embassaments de Sau i Boadella


The aim of this work is to have an idea about the behaviour of Sau and Boedella reservoirs in term of hydrodynamic and water quality, the models applied for are Dynamic simulation model DYRESM and water quality model CAEDYM.


En la tesi s'ha aplicat el model de qualitat de l'aigua DYREM-CAEDYM als embassaments de Sau i Boadella. Els models de qualitat de l'aigua són capaços de predir l'evolució física, química i biològica dels embassaments. Un cop inicialitzats i calibrats ens poden donar informació de com evolucionarà, per exemple, el fòsfor dissolt i les poblacions d'algues. Per funcionar, aquests models necessiten nodrir-se diàriament amb dades meteorològiques com ara la radiació solar, la velocitat del vent o les precipitacions, les quals es poden obtenir d'estacions meteorològiques properes als embassaments. També calen dades biològiques que han estat facilitades per diferents persones i organismes com el Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquests models no són fàcils de manejar i el primer que s'ha de fer és estudiar-ne la seva aplicabilitat. Concretament, cal saber si poden ser d'una dimensió o en cal un nombre superior. Això es fa comprovant l'evolució de diferents nombres adimensionals, com per exemple els de Wedderburn i Burger. Un cop calibrat, el model DYRESM-CAEDYM prediu -molt bé- l'evolució de la temperatura i -bastant bé- la de l'oxigen dissolt, sobretot a l'embassament de Sau,indicant la presència de zones anòxiques al fons. La tendència en l'evolució del fòsfor dissolt també s'hi veu ben reflectida. En canvi, les simulacions de la clorofila-a, indicativa de les algues, no són tan acurades ja que depenen de molt factors, alguns dels quals no queden prou reflectits en el model. L'objectiu final de la tesi és poder millorar la gestió dels embasaments indicant, per exemple, quina és la fondària òptima d'extracció de l'aigua.

Keywords

Sau Reservoir; Pantà de Sau; Pantano de Sau; Boadella Reservoir; Pantà de Boadella; Pantano de Boadella; Reservoir ecology; Ecologia de pantans; Ecologia de pantanos; Water quality; Qualitat de l'aigua; Calidad del agua

Subjects

55 - Earth Sciences. Geological sciences

Documents

tst_20110506.pdf

3.503Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)