La projecció d'un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Història i Història de l'Art
dc.contributor.author
Castanyer, Xavier, 1967-
dc.date.accessioned
2011-06-01T12:07:27Z
dc.date.available
2011-06-01T12:07:27Z
dc.date.issued
2011-05-09
dc.identifier.isbn
9788469451281
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/31852
dc.description.abstract
"La projecció d'un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)" es el primer estudi integral dedicat a aquest artista i teòric del Noucentisme. La tesi analitza amb profunditat la trajectòria d’Aragay com a dibuixant, pintor, gravador i ceramista, però també com a poeta, professor i polític; a més del paper que va exercir com a crític, polemista i teòric de l’art. La tesi posa de manifest la labor artística i intel•lectual d’aquest personatge que va assumir, defensar i projectar, fins el final de la seva vida, aquell ideal estètic de signe mediterraneista i classitzant, que sorgia a Catalunya a principis del segle XX.
cat
dc.description.abstract
"La projecció d'un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)" is the first comprehensive work based on this artist and theoretician of the Noucentisme’s movement. The above-mentioned doctoral thesis, studies his career not only as a draughtsman, painter, engraver and potter but also as a poet, lecturer and politician, besides his production as a brilliant polemicist and theoretician of Art. The Thesis stresses an artistic and intellectual work of Aragay who assumed, defended and projected, until the end of his days, those aesthetics ideals of a Mediterranean and Classicistic style that emerged in Catalonia on the early XX century.
eng
dc.format.extent
821 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Aragay, Josep
dc.subject
Art català
dc.subject
Catalan art
dc.subject
Arte catalán
dc.subject
Noucentisme
dc.subject
Ceràmica catalana
dc.subject
Catalan ceramics
dc.subject
Cerámica catalana
dc.subject
Premsa satírica
dc.subject
Satirical press
dc.subject
Prensa satírica
dc.subject
Estètica
dc.subject
Aesthetics
dc.subject
Estética
dc.title
La projecció d'un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
75
cat
dc.contributor.authoremail
xavier.castanyer@udg.edu
dc.contributor.director
Balsach, Maria-Josep
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
Gi. 768-2011


Documents

txca.pdf

11.53Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)