Now showing items 1-20 of 110

    Thumbnail

    Modelización de la operación de secado de malta, por aire caliente, en lecho fijo y en capa profunda 

    Llorca Marquès, Miquel (Date of defense: 1995-05-19)

    El mètode convencional utilitzat en el disseny d'un nou assecador o en la millora d'un existent consisteix a realitzar tota una sèrie d'experiments amb un assecador prototip (en planta pilot o utilitzant, fins i tot, el ...

    Tecnologia postcollita de l'avellana. Assecatge i frigoconservació de l'avellana, Corylus avellana L. 

    Piqué Ferré, Maria Teresa (Date of defense: 1995-09-19)

    L'assecatge i emmagatzematge de l'avellana són processos molt importants en la<br/>tecnologia postcollita de l'avellana que poden influir en la seva qualitat i idoneïtat per al<br/>consum. Aquesta Tesi estudia la cinètica ...

    Control biològic de Penicillium expansum en postcollita de fruita de llavor 

    Usall i Rodié, Josep (Date of defense: 1995-12-19)

    Thumbnail

    Degradación enzimática y características físicas y químicas de la pectina del bagazo de melocotón 

    Pagan i Gilabert, Jordi (Date of defense: 1996-04-12)

    La pectina va ser descoberta en 1790 quan Vauquelin va trobar primerament una substància soluble dels sucs de fruita. El científic francès Braconnot va continuar el treball de Vauquelin qui va trobar que "una substància ...

    Thumbnail

    Caracterización reológica y microbiológica, y cinéticas de deterioro en cremogenado de melocotón 

    Garza Garza, Salvador (Date of defense: 1996-06-14)

    A partir dels anys 60 el desenvolupament de la fruticultura a Espanya va experimentar una gran expansió fins el punt d'adquirir una importància significativa respecte a altres sectors agraris. <br/>Segons dades de l'Anuari ...

    Impacte ecològic i efectivitat de l'aplicació de l'antagonista Candida sake CPA-1 al camp, per al control biològic de la podridura blava en poscollita de mançanes "golden delicious" 

    Teixidó i Espasa, Neus (Date of defense: 1997-12-16)

    El desenvolupament de resistència als fungicides per part de molts patògens en<br/>postcollita de fruita i vegetals, una manca d'adequats substituts pels fungicides i<br/>una preocupació creixent de la societat respecte ...

    La Filtración tangencial en el tratamiento de vinos 

    Vilavella Araujo, Margarita (Date of defense: 1998-01-23)

    El objetivo de este trabajo ha sido la experimentación con<br/>distintos equipos industriales de microfiltración tangencial<br/>y probarlos con diferentes tipos de vino para determinar el<br/>efecto de este sistema de ...

    Optimización de la producción del agente de biocontrol Candida sake (CPA-1) 

    Arevalo Chávez, Sonia M. (Date of defense: 1998-11-27)

    Ecofisiología de cepas de fusarium productoras de fumonisinas. Ecophysiology of fumonisin- producing isolates of fusarium 

    Marín Sillué, Sònia (Date of defense: 1998-12-10)

    Desde 1988, año en que se descubrieron las fumonisinas, toxinas de origen füngico<br/>producidas básicamente por especies del género Fusarium, numerosos estudios<br/>toxicológicos han puesto de manifiesto su implicación ...

    Bases per a la formulació de l'agent de biocontrol Candida sake CPA-1 

    Abadias i Sero, Mª Isabel (Date of defense: 2000-12-18)

    El desenvolupament de resistència als fungicides per part de molts patógens en<br/>postcollita de fruites i vegetals, conjuntament amb una preocupació creixent de la<br/>societat respecte als perills sanitaris i mediambientals ...

    Estudio del efecto de la aplicación de diferentes estrategias de riego al olivo (olea europaea L.) de la variedad arbequina sobre al composoción del aceite 

    Tovar De Dios, Mª Jesús (Date of defense: 2001-12-18)

    L'olivera ha sigut considerada com un cultiu de secà per ser un arbre que disposa de suficients<br/>recursos per adaptar-se satisfactòriament a les zones àrides de la conca mediterrània. No obstant, des d'un punt de vista ...

    Avaluació de sistemes alternatius als fungicides sintètics per al control de les podridures verda i blava en postcollita de cítrics 

    Palou Vall, Lluís (Date of defense: 2002-01-30)

    Les pèrdues econòmiques ocasionades per les malalties de postcollita representen actualment un dels principals problemes de la citricultura mundial. En les nostres condicions mediterrànies destaca la incidència de les ...

    Metodología del análisis sectorial en el sistema agroalimentario aplicada al subsector oleícola catalán. Evaluación de la competitividad, el progreso tecnológico y la eficiencia económica empresarial 

    Fortuny Santos, Jordi (Date of defense: 2002-05-02)

    El objetivo global de esta investigación es examinar como el sector catalán del aceite de oliva podría mejorar sus resultados empleando las herramientas de la planificadas estratégica y de la dirección estratégica. Se ...

    Efecto de la aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo sobre enzimas y vitaminas en leche 

    Bendicho Porta, Silvia (Date of defense: 2002-07-09)

    En l'actualitat, el mètode més utilitzat per a la pasteurització d'aliments es l'aplicació de<br/>calor, encara que en aquestes darreres dècades estan sorgint tecnologies alternatives, entre<br/>les quals cal destacar l'ús ...

    Ecofisiología de especies de Fusarium productoras de fumonisinas, zearalenona y deoxinivalenol en maíz: aceites esenciales como inhibidores fúngicos 

    Velluti, Andrea (Date of defense: 2002-12-09)

    Es fiimonisines, produïdes principalment per Fusarium<br/>verticillioides i F. proliferatum, i la zearalenona (ZEA) i el deoxinivalenol<br/>(DON), produïdes per F. graminearum entre altres espècies de Fusarium,<br/>són ...

    Bases bioquímiques de resistència a Penicillium expansum en poma 

    Valentines i Escolà, M. Carme (Date of defense: 2005-06-29)

    L'objectiu principal d'aquesta tesi era l'estudi dels mecanismes bioquímics que determinen la resistència de les pomes contra un atac de Penicillium expansum. Els diferents estudis es van centrar en determinar el paper que ...

    Ochratoxin A and ochratoxigenic modulds in grapes, must and wine. Ecophysiological studies 

    Bellí Martí, Neus (Date of defense: 2006-01-20)

    L'ocratoxina A (OTA) és un metabolit secundari tòxic produït essencialment per fongs<br/>dels gèneres Aspergillus i Penicillium, sota diverses condicions. La seva presència en el<br/>cos humà es deguda a la ingestió de ...

    Phenolic Compounds:Their Role During Olive Oil Extraction and in Flaxseed - Transfer and Antioxidant Function 

    Artajo Medina, Luz Stella (Date of defense: 2006-12-12)

    Els biofenols comprenen un gran grup de metabòlits secundaris que presenten una àmplia varietat d'estructures i una gran diversitat d'activitats biològiques. Específicament, l'interès en l'oliva i la llavor del lli (llinassa) ...