Diagnóstico económico financiero de empresas: un enfoque desde la teoría de diagnóstico fuzzy y del balanced scorecard.

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses
dc.contributor.author
Scherger, Valeria Paola
dc.date.accessioned
2015-09-15T09:49:00Z
dc.date.available
2015-09-15T09:49:00Z
dc.date.issued
2015-07-02
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/308134
dc.description.abstract
En aquesta investigació conjuguem la formalització i avantatges de la teoria fuzzy, la metodologia del BSC en la gestió empresarial i el patrimoni teòric de la teoria de fracàs empresarial per avançar en el desenvolupament d'un model empíric integral de diagnòstic empresarial. La revisió de la literatura mostra que malgrat els esforços en noves tècniques i aplicacions encara no s'ha aconseguit desenvolupar un model similar que tingui validesa global. En aquest cas, millorem el model de Vigier i Terceño (2008) a adaptar-lo i aplicar-lo a un sector específic d'anàlisi i provar la seva capacitat de funcionament, obtenint bons resultats. A més proposem una metodologia d'anàlisi de causes i malalties extensible a altres sectors i localitzacions, i un mètode d'agregació de causes que permet testejar la capacitat de predicció del model i l'agrupació de causes. Esperem que la formulació d'aquest model integral de diagnòstic aplicat al sector construcció serveixi als experts com a eina d'anàlisi i diagnòstic a l'hora de propiciar mesures adequades que resolguin els problemes de les empreses amb anterioritat a la cessació de pagaments i millorin la seva capacitat de adaptació a l'entorn canviant.
cat
dc.description.abstract
En esta investigación conjugamos la formalización y ventajas de la teoría fuzzy, la metodología del BSC en la gestión empresarial y el acervo teórico de la teoría de fracaso empresarial para avanzar en el desarrollo de un modelo empírico integral de diagnóstico empresarial. La revisión de la literatura muestra que a pesar de los esfuerzos en nuevas técnicas y aplicaciones superadoras todavía no se ha logrado desarrollar un modelo similar que tenga validez global. En este caso, mejoramos el modelo de Vigier y Terceño (2008) al adaptarlo y aplicarlo a un sector específico de análisis y probar su capacidad de funcionamiento, obteniendo buenos resultados. Además proponemos una metodología de análisis de causas y enfermedades extensible a otros sectores y localizaciones, y un método de agregación de causas que permite testear la capacidad de predicción del modelo y la agrupación de causas. Esperamos que la formulación de este modelo integral de diagnóstico aplicado al sector construcción sirva a los expertos como herramienta de análisis y diagnóstico a la hora de propiciar medidas adecuadas que resuelvan los problemas de las empresas con anterioridad a la cesación de pagos y mejoren su capacidad de adaptación al entorno cambiante.
spa
dc.description.abstract
n this research, the formalization and advantages of the fuzzy theory, the methodology of the Balanced Scorecard (BSC) in the entrepreneurship management, and the theoretical background of the theory of business failure are combined in order to advance in the development of a comprehensive empirical model of business assessment. The overhaul of literature shows that despite the efforts in new techniques and applications, a similar model with global validity has not been developed yet. In this case, Vigier and Terceño’s model (2008) was improved since it has been adapted and applied to a specific sector of analysis and its capacity was tested, obtaining good results. Furthermore, a methodology for analyzing causes and diseases, extensible to other sectors, is proposed along with a method for aggregating causes which allows testing the capacity of prediction of the model and the proposal of monitoring causes. It is hoped that the formulation of this comprehensive diagnostic model applied to the construction industry will help experts as a tool of analysis and diagnosis when promoting appropriate measures that solve businesses’ problems prior to the default and improve their adaptability to the changing environment.
eng
dc.format.extent
383 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
cat
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
diagnòstic econòmic
cat
dc.subject
símptomes i causes
cat
dc.subject
realions borroses
cat
dc.subject
diagnóstico económico
cat
dc.subject
símtomas y causas
cat
dc.subject
relaciones borrosas
cat
dc.subject
economic diagnosis
cat
dc.subject
symptoms and causes
cat
dc.subject
fuzzy relations
cat
dc.title
Diagnóstico económico financiero de empresas: un enfoque desde la teoría de diagnóstico fuzzy y del balanced scorecard.
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
65
cat
dc.contributor.authoremail
valeria.scherger@uns.edu.ar
cat
dc.contributor.director
Terceño Gómez, Antonio
dc.contributor.director
Vigier, Hernán P.
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
T 1294-2015
cat


Documents

Tesi Valeria P Scherger.pdf

5.489Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)