Corylus avellana: a new biotechnological source of anticancer agents

Author

Gallego Palacios, Ana

Director

Moyano Claramunt, Elisabet

Bonfill Baldrich, Ma. Mercedes

Date of defense

2015-03-26

Legal Deposit

B 13401-2015

Pages

246 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

The difficulty of increasing taxane production and reducing its costs has prompted a search for new biotechnological sources. The unexpected discovery of taxanes in Corylus avellana has generated considerable interest in studying this plant and its derived cell cultures. We therefore focused this work on the study of cell suspension cultures of C. avellana as a new biotechnological approach to the production of taxol and related taxanes. With this goal, we optimized a scale-up process, the type of elicitor and moment of elicitation, cell culture growth, and an analytical technique to detect the compounds of interest. Also, C. avellana tree extracts were analyzed, leading to the identification of compounds with antiproliferative activity against cancer cell lines. These results provide new insights into cell suspension cultures of C. avellana and how to increase taxane production.


La dificultat d’incrementar la producció de taxans i de reduir els seus costos ha promogut la cerca de noves fonts biotecnològiques. El fet de trobar taxol i taxans a Corylus avellana ha incrementat l’ interès en el seu estudi. Per aquesta raó, hem focalitzat aquest treball en trobar noves estratègies per la producció de taxans en suspensions cel•lulars de C. avellana. Amb aquest objectiu, hem optimitzat el procés d’escalat, l’elicitació i el creixement dels cultius, així com la tècnica analítica per identificar i quantificar els compostos d’interès. A més, hem estudiat diversos extractes de l’arbre, fet que ens ha permès trobar altres compostos amb activitat antiproliferativa en línies cel•lulars cancerígenes. Tots els resultats proporcionen noves eines pel cultiu de suspensions cel•lulars de C. avellana i per a l’increment de la producció de taxans.

Keywords

Antiproliferative activity; Biotechnological production; Cell suspension cultures; Corylus avellana; Taxanes; Activitat antiproliferativa; Cultius de cèl·lules en suspensió; Producció biotecnològica; Taxans

Subjects

616 - Pathology. Clinical medicine

Documents

tagp.pdf

2.337Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)