Canvis en l'estructura de provisió de serveis d'habitatge. Mercats i polítiques a la Barcelona del segle XX.

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Teoria Econòmica
dc.contributor.author
Carreras Solanas, María Mercedes
dc.date.accessioned
2011-04-12T14:04:25Z
dc.date.available
2010-05-07
dc.date.issued
2004-09-10
dc.date.submitted
2010-05-07
dc.identifier.isbn
9788469340110
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0507110-110026
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/2888
dc.description.abstract
El nombre d'habitatges destinats a proveir <i>serveis d'habitatge de lloguer</i> a la ciutat de Barcelona ha passat de 290.954 unitats al 1970 (62% del parc d'habitatges principals) a 170.079 unitats al 2001 (28% del parc d'habitatges principals). Durant el segle XX s'ha produït un canvi en l'<i>estructura de la provisió de serveis d'habitatge</i> a la ciutat amb la retirada progressiva de l'oferta del mercat de lloguer privat a la vegada que la demanda iniciava un procés d'<i>autoproducció de serveis d'habitatge</i> en comprar directament el mitjà de producció, és a dir l'actiu habitatge en lloc de comprar els serveis al mercat com havia fet fins llavors.<br/><br/>El resultat d'aquest treball ens mostra que una de les causes d'aquest canvi estructural ha estat la confluència d'una disminució progressiva de la <i>rendibilitat</i> en la producció de serveis d'habitatge de lloguer junt amb una substancial millora en l'<i>accessibilitat</i> per part de la demanda a la compra del mitjà de producció del servei d'habitatge, es a dir de l'actiu habitatge, la qual cosa ha afavorit l'autoproducció de serveis d'habitatge.<br/><br/>Aquest canvi estructural en la provisió de serveis d'habitatge de lloguer implica doncs a la vegada un canvi en l'<i>estructura de la propietat d'actius immobiliaris</i> a la ciutat que té tot un seguit d'efectes diversos en el camp econòmic i social.
cat
dc.description.abstract
<i>The number of houses providing housing for rent in Barcelona has fallen from 290,954 units in 1970 (62% of the main housing stock) in 2001 to 170,079 units (28% of the housing main stock). During the twentieth century has been a change in the structure of the provision of housing in the city, declining the supply of private rental market while demand initiated a process of selfproduction of housing services by buying direct means of production, i.e. the asset instead of buying housing services as the market had done until then.<br/><br/>The result of this work shows that one of the causes of this structural change has been the confluence of a progressive decrease in profitability in the production of rental housing services, together with a substantial improvement in accessibility to part of the demand to purchase the means of production of housing services, i.e. the active property, which has encouraged self-service housing.<br/><br/>This structural change in the provision of housing implies both a change in the structure of ownership of real estate assets in the city and has a range of different effects on the economic and social development.<br/><br/>KEYWORDS: rental housing services, structure of providing housing services, selfservice housing, housing assets, profitability, accessibility, ownership structure of real estate assets.</i>
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Estructura de la propietat d'actius immobiliaris
dc.subject
Accessibilitat
dc.subject
Rendibilitat
dc.subject
Actiu habitatge
dc.subject
Autoproducció de serveis d'habitatge
dc.subject
Estructura de la provisió de serveis d'habitatge
dc.subject
Serveis d'habitatge de lloguer
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
dc.title
Canvis en l'estructura de provisió de serveis d'habitatge. Mercats i polítiques a la Barcelona del segle XX.
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
332
cat
dc.contributor.authoremail
m.carreras@ub.edu
dc.contributor.director
Berenguer, Eduard, 1947-2012
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.30570-2010


Documents

00.MMCS_INDEX.pdf

23.65Kb PDF

01.MMCS_CAP_1_INTRODUCCIO.pdf

55.91Kb PDF

02.MMCS_CAP_2.pdf

236.9Kb PDF

03.MMCS_CAP_3.pdf

388.7Kb PDF

04.MMCS_CAP_4.pdf

248.8Kb PDF

05.MMCS_CAP_5.pdf

315.6Kb PDF

06.MMCS_CAP_6_CONCLUSIONS.pdf

75.28Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)