Trade, input output linkages, and productivity

Autor/a

Linarello, Andrea

Director/a

Ventura, Jaume

Gancia, Gino A.

Fecha de defensa

2014-11-25

Depósito Legal

B 27164-2014

Páginas

120 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis investigates various aspects of international trade. In the first chapter, I study the effect of exporting on firms productivity. Specifically, I examine the extent to which export shocks are transmitted along the production chain through input-output linkages. I find that when firms expand into foreign markets, the increase in the derived demand for intermediates boosts the productivity of domestic input suppliers. In the second chapter, I focus on the determinants of markups at firm-product level. I find that when firms start to export new products, the effect on markups depends on the product characteristics. While, on average, markup adjustments do not appear to play a role, for more differentiated products I find evidence of an increase in markups. In the third chapter, I study the relation between exports and patent innovation. Results show that export shocks have a positive effect on firms' innovation. Firms invest the extra profits from the export market to finance the sunk costs of innovation.


Aquesta tesi investiga diversos aspectes del comerç internacional. En el primer capìtol analitzo els efectes de l'exportaciò sobre la productivitat de les empreses. En particular, estudio en quina mesura els xocs d'exportaciò es transmeten al llarg de la cadena de producciò a travès d'enllaços input-output. Trobo que quan les empreses s'expandeixen en els mercats estrangers, l'augment de la demanda derivada d'inputs intermedis impulsa la productivitat dels proveïdors d'aquests inputs. En el segon capìtol em centro en quins sòn els determinants dels mark-ups a nivell dels productes de cada empresa. Trobo que quan les empreses comencen a exportar nous productes, els efectes sobre els mark-ups depenen de les caracterìstiques dels productes. Mentre que en mitjana els ajustaments dels mark-ups no semblen exercir cap rol, si que ho fan per als productes mès diferenciats. En el tercer capìtol estudio la relaciò entre l'exportaciò i l'innovaciò de patents. Els resultats mostren que els xocs d'exportaciò tenen un efecte positiu en les empreses d'innovaciò. Les empreses inverteixen els beneficis addicionals del mercat d'exportaciò per finançar els costos enfonsats de la innovaciò.

Palabras clave

Trade; Input-Output Linkages; Productivity; Trade Liberalization; Patent; Markups; Innovation; Comerç internacional; Enllaços input-output; Productivitat; Liberalització comercial; Innovaciò de patents; Mark-ups

Materias

33 - Economía

Documentos

tal.pdf

852.4Kb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)