Quality of Online Courses

Author

Afsaneh Afsaneh, Sharif

Director

Gisbert Cervera, Maria Mercedes

Date of defense

2014-06-30

Legal Deposit

T 1222-2014

Pages

168 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Pedagogia

Abstract

Aquest estudi té una visió integral dels elements clau per al disseny de cursos en línia de qualitat en el camp del disseny d'instrucció mitjançant l'anàlisi dels elements bàsics del disseny eficaç de les directrius i criteris de referència existents, tenint en compte l'impacte dels contextos culturals i educatius dels dissenyadors instruccionals . La investigació també analitza els factors clau per a assegurar la qualitat de la formació en línia en les diferents fases del procés de desenvolupament del curs. Per comprendre millor les formes en què els dissenyadors desenvolupen la seva tasca i treballen per obtenir un resultat de bona qualitat, es van utilitzar diferents tècniques d'investigació . Es va utilitzar un enfocament quantitatiu, que va incloure l'aplicació d'un qüestionari a direrents grups, per determinar els indicadors que 52 dissenyadors defineixen per a determinar que entenen per un disseny de qualitat. Els qüestionaris es van aplicar a a dos grups, a Espanya i al Canadà, per examinar l'impacte de la cultura sobre els elements bàsics de disseny instruccional. Un enfocament qualitatiu, utilitzant com a eina de recollida de dades l'entrevista, i aquest va ser l'objectiu principal d'aquest estudi: explorar els punts de vista dels dissenyadors a l'hora de definir un curs de bona qualitat. L'estudi dels antecedents teòrics i les experiències de vuit dissenyadors d'instrucció així com els seus punts de vista d '"un curs ideal" ha permès definir els principals indicadors de qualitat. L'estudi i l'observació de l'evolució de la tecnologia, els rols dels instructors i dels dissenyadors (de les dues cultures) i la percepció dels alumnes han facilitat el desenvolupament d'una guia de per al disseny de cursos flexibles i en línia. La guia es pot trobar a http://wiki.ubc.ca/Design_Quality_OnlineCourse. L'estudi també proporciona informació valuosa sobre l'aprenentatge en línia i com un bon curs en línia es pot desenvolupar a través de l'avaluació continua i l'èmfasi en els elements clau en cada fase del disseny i dels desenvolupament del curs .


Este estudio tiene una visión integral de los elementos clave para el diseño de cursos en línea de calidad en el campo del diseño instruccional mediante el análisis de los elementos básicos del diseño eficaz de las directrices y criterios de referencia existentes, teniendo en cuenta el impacto de los contextos culturales y educativos de los diseñadores instruccionales. La investigación también analiza los factores clave para el aseguramiento de la calidad de la formación en línea en las diferentes fases del proceso de desarrollo del curso. Para comprender mejor las formas en que los diseñadores desarrollan su labor y trabajan para obtener un resultado de buena calidad, se utilizaron diferentes técnicas de investigación. Se utilizó un enfoque cuantitativo, que incluyó la aplicación de un cuestionario a direrentes grupos, para determinar los indicadores que 52 diseñadores definen para determinar que entienden por un diseño de calidad. Los cuestionarios se aplicaron a dos grupos, en España y en Canadá, para examinar el impacto de la cultura sobre los elementos básicos del diseño instruccional. Un enfoque cualitativo, utilizando como herramienta de recolección de datos la entrevista, y ese fue el objetivo principal de este estudio: explorar los puntos de vista de los diseñadores a la hora de definir un curso de buena calidad. El estudio de los antecedentes teóricos y las experiencias de ocho diseñadores de instrucción así como sus puntos de vista de "un curso ideal" ha permitido definir los principales indicadores de calidad. El estudio y la observación de la evolución de la tecnología, los roles de los instructores y de los diseñadores (de las dos culturas ) y la percepción de los alumnos han facilitado el desarrollo de una guía de para el diseño de cursos flexibles y en línea. La guía se puede encontrar en http://wiki.ubc.ca/Design_Quality_OnlineCourse. El estudio también proporciona información valiosa sobre el aprendizaje en línea y como un buen curso en línea se puede desarrollar a través de la evaluación continua y el énfasis en los elementos clave en cada fase del diseño y del desarrollo del curso .


This study takes a comprehensive look at the key elements for quality online courses within the field of instructional design by examining the core elements of effective design in existing guidelines and benchmarks while taking into consideration the impact of instructional designers’ cultural and educational backgrounds. The research also explores key factors for a quality online course in different phases of the course development process. To gain a better understanding of the ways in which designers approach their work and strive for a good-quality result, different research methods were used in this study. A quantitative approach, which included surveys in different steps and locations, was used to gather the elements that 52 designers focus on and find critical in their quality design. The surveys were conducted in both Spain and Canada to examine the impact of culture on core elements of design. A qualitative approach, an interview, was the main focus of this study and was used to explore the views of a good-quality course, examining the backgrounds and experiences of eight instructional designers and their views of “an ideal course”. The study and observation of the evolution of technology, instructors and learners’ roles, and designers’ cultural and educational differences led to development of a flexible online course development guideline within this field. The guideline can be found at http://wiki.ubc.ca/Design_Quality_OnlineCourse. The study also provides valuable insight into online learning and how a good online course can be developed through ongoing evaluation and emphasis of key elements in each phase of course development.

Keywords

Assegurament de la qualitat; Aseguramiento de la calidad; Quality assurance; programa en linia; programa online; online program; dissenyador instruccional; Disenador instruccional; Instructional Designer

Subjects

371 - Education and teaching organization and management; 378 - Higher education. Universities. Academic study

Documents

AfsanehSharifThesis.pdf

4.650Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)