Disseny i síntesi de lipopèptids cíclics i de pèptids conjugats derivats de BPC194 amb activitat antimicrobiana

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament de Química
dc.contributor.author
Vilà Roura, Sílvia
dc.date.accessioned
2014-07-29T13:30:23Z
dc.date.available
2014-07-29T13:30:23Z
dc.date.issued
2014-07-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/275967
dc.description.abstract
Les malalties causades per bacteris i fongs són responsables d’importants pèrdues econòmiques en cultius. Es considera que els pèptids antimicrobians, naturals i sintètics, són uns bons candidats per a ser utilitzats com a pesticides. En aquesta tesi doctoral s’ha sintetitzat una col•lecció de ciclolipopèptids derivats del pèptid antimicrobià BPC194 incorporant diverses cadenes hidrofòbiques. S'ha estudiat la introducció de modificacions com D-aminoàcids o un residu d'histidina, per tal de millorar el perfil biològic d'aquestes seqüències. Així mateix, s'han dissenyat i sintetitzat ciclolipopeptidotriazoles i pèptids conjugats derivats de BPC194. S’han identificat ciclolipopèptids i pèptids conjugats amb activitat antimicrobiana enfront patògens de plantes. Aquests resultats són la base per al desenvolupament de nous compostos antimicrobians per al tractament de malalties de plantes d’importància econòmica.
cat
dc.description.abstract
Plant diseases caused by bacteria and fungi are responsible for significant losses in agriculture, being one of the major factors limiting worldwide crop production. Natural and synthetic antimicrobial peptides are considered as promising candidates to be used as pesticides. In this thesis, a library of cyclolipopeptides derived from the antimicrobial peptide BPC194 incorporating a range of hydrophobic chains was synthesized. It was studied the introduction of different modifications, such as D-amino acids or a histidine residue, to improve the biological profile of these sequences. Moreover, cyclolipopeptides and peptide conjugates derived from BPC194 were designed and prepared. Cyclolipopeptides and peptide conjugates active against plant phatogenic bacteria and fungi were identified. These results are the basis for the development of new antimicrobial compounds to treat plant diseases of economic importance.
eng
dc.format.extent
633 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Pèptids
cat
dc.subject
Peptides
cat
dc.subject
Péptidos
cat
dc.subject
Ciclolipopèptids
cat
dc.subject
Cyclolipopeptides
cat
dc.subject
Ciclolipopéptidos
cat
dc.subject
Peptidotriazoles
cat
dc.subject
Síntesi en fase sòlida
cat
dc.subject
Solid-phase synthesis
cat
dc.subject
Síntesis en fase sólida
cat
dc.subject
Malalties de plantes
cat
dc.subject
Plant diseases
cat
dc.subject
Enfermedades de plantas
cat
dc.subject
Phytopathogenes
cat
dc.subject
Fitopatógenos
cat
dc.subject
Fitopatogen
cat
dc.title
Disseny i síntesi de lipopèptids cíclics i de pèptids conjugats derivats de BPC194 amb activitat antimicrobiana
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
547
cat
dc.subject.udc
576
cat
dc.subject.udc
632
cat
dc.contributor.director
Planas i Grabuleda, Marta
dc.contributor.director
Feliu Soley, Lídia
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
Gi. 1369-2014
cat


Documents

tsvr.pdf

14.35Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)