Estudio de una colección de mutantes del cromosoma III en "Drosophila melanogaster". El gen "ASH-2" como regulador de diferenciación celular.

Author

Amorós Gibaja, Montserrat

Director

Corominas, Montserrat (Corominas Guiu)

Serras Rigalt, Florenci

Date of defense

2001-06-14

ISBN

846999090X

Legal Deposit

B.36907-2002



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Genètica

Abstract

Los discos imaginales de <i>Drosophila melanogaster</i> son los primordios de las estructuras cuticulares del adulto. El disco imaginal dará lugar al ala adulta, constituida por dos capas celulares continuas donde podemos diferenciar tres componentes básicos: las estructuras del margen, las venas y las regiones de intervena. <br/><br/>El primer objetivo de esta tesis fue el estudio de una colección de mutantes generados por inserción de un elemento <i>P-lacW</i> en el cromosoma III de <i>Drosophila melanogaster</i> con la finalidad de identificar mutaciones que afectasen a la proliferación, morfogénesis y/o diferenciación de los discos imaginales y estudiar su función. De un total de 2.368 líneas mutantes se estudiaron las líneas letales en larva III/pupa y las líneas semiletales o viables. De entre todas las líneas se seleccionó la línea I(3)112411, constituyendo su estudio monográfico, el segundo objetivo de este trabajo.

Keywords

Ales; Desenvolupament; Discos imaginals

Subjects

575 - General genetics. General cytogenetics

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

TesisMontseAmoros.pdf

764.3Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)