Facets of non-relativistic Effective Field Theories.

Author

Eiras Fernández, Dolors

Director

Soto Riera, Joan

Date of defense

2002-07-01

ISBN

9788469108994

Legal Deposit

B.10483-2008



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Estructura i Constituents de la Matèria

Abstract

Collected papers where problems involving non-relativistic systems are solved by means of a proper Effective Field Theory. Those problems include the calculation of the lifetime of pionium, the lepton finite mass corrections from vacuum polarization to non-relativistic bound state energies and wave function at the origin, the analysis of the Nucleon-Nucleon OPE (one pion exchange) interactions from a renormalization point of view and heavy quarkonia P-wave hadronic decays.


<i>Aquesta tesi presenta un recull de publicacions on problemes relatius a sistemes no relativistes són adreçats mitjançant l'apropiada EFT (Effective Field Theory). Entre les esmentades aplicacions s'inclou el càlcul de la vida mitjana del pionium, correccions a les energies d'estats lligats i funció d'ona a l'origen degudes a la massa &#64257;nita del leptó en la polarització del buit, l'anàlisi de la interacció OPE (one pion exchange) des del punt de vista de la seva renormalització i, &#64257;nalment, decaiments hadrònics d'ones P en "heavy quarkonia". </i>

Keywords

Teoria efectiva de camps (EFT); Física atòmica; Partícules elementals

Subjects

539 - Physical nature of matter

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

DEF_THESIS.pdf

3.352Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)