Socio-ecological approach of the recreational squid shery

Author

Cabanellas Reboredo, Miguel

Director

Palmer Vidal, Miquel

Morales-Nin, B.

Date of defense

2014-06-03

Pages

178 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia

Abstract

El creciente impacto de la pesca recreativa sobre el declive de los stocks, hace necesario considerar el role que este sector desempeña sobre la dinámica poblacional de los recursos explotados. Uno de los recursos que sufre una fuerte explotación, tanto por el sector comercial como por el sector recreativo, es el calamar Europeo Loligo vulgaris. Esta Tesis afronta el reto de poner en relieve el potencial impacto que este sector ejerce sobre esta especie. Para ello, aspectos clave de la vida del calamar, la dinámica de la pesquería recreativa y sus interacciones han sido abordadas. Con esta tesis ofrecemos información clave para la comprensión de los patrones de esfuerzo desarrollados por la pesca de recreo, lo cuales guardan una estrecha relación con las agregaciones reproductoras en costa de esta especie. Esta Tesis demuestra el importante papel de la pesca recreativa en la explotación y dinámica poblacional de este valorado recurso.

Keywords

Sistema socio-ecològic, Pesca recreativa, Loligo vulgaris, Migracions reproductores, Heterogeneïtat del pescador, Esforç pesquer, Captures totals; Sistema socio-ecológico, Pesca recreativa, Loligo vulgaris, Migraciones reproductoras, Heterogeneidad del pescador, Esfuerzo pesquero, Capturas totales; Socio-ecological system, recreational fishery, Loligo vulgaris, Spawning migrations, angler heterogeneity, Fishing effort, Total harvest

Subjects

574 - General ecology and biodiversity

Knowledge Area

Ecologia

Documents

tmcr1de1.pdf

7.260Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)