La televisión no es Mary Poppins: Diseño, producción y evaluación de una guía didáctica para incorporar la televisión al currículum educativo de segundo y tercer ciclo de Educación Primaria.

Author

Comín Oliver, Mar

Director

Pérez, Adolfina

Salinas Ibáñez, Jesús

Date of defense

2014-01-23

Pages

266 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació

Abstract

La investigación La tele no es Mary Poppins: Diseño, producción y evaluación de una guía didáctica para incorporar la televisión al currículum educativo de segundo y tercer ciclo de Educación Primaria persigue el diseño, producción y evaluación de una guía didáctica impresa destinada a maestros de segundo y tercer ciclo de Educación Primaria para que les oriente a la hora de enseñar a los alumnos a ver la televisión -en cualquier soporte- de forma racional, reflexiva, activa y crítica. El objetivo de la guía es ser un instrumento que sirva a los maestros para insertar de manera planificada y estructurada en la programación de aula, contenidos relacionados con la Alfabetización Audiovisual y la competencia televisiva.


La investigació La tele no es Mary Poppins: Diseño, producción y evaluación de una guía didáctica para incorporar la televisión al currículum educativo de segundo y tercer ciclo de Educación Primaria persegueix el disseny, producció i avaluació d’una fuia didáctica impresa destinada a mestres de segon i tercer cicle d’Educació Primària per tal que els orienti a l’hora d’ensenyar els alumnes a veure la televisió –en qualsevol suport- de forma racional, reflexiva, activa i crítica. L’objectiu de la guia és ser un instrument que serveixi els mestres per insertar de manera planificada i estructurada en la programació d’aula, continguts relacionats amb l’Alfabetització Audiovisual i la competència televisiva.


The research work TV is not Mary Poppins: Disign, production and evaluation of teaching guide to incorporate televisión into the educational currículum of second and third degree of Primary Education pursues the disign, production and evaluation of a teaching guide for teachers of second and third degree of Primary Education with the aim of guiding them when teaching students on hoy to watch television – in any media- in a rational, thoughtful and active way and with a critic’s approach. The aim of the guide is to become an instrument that helps teachers to introduce their students to contents related to audiovisual literacy and TV competence in an organised and structured manner.

Keywords

Educación en Medios, Alfabetización Audiovisual, televisión, niños, maestros, guía didáctica, familia, formación de profesores, políticas estatales.; Educació en Mitjans, Alfabetització Audiovisual, televisió, nins, mestres, guia didáctica, familia, formació de professors, políticas estatals.; Media education, audovisual literacy, television, children, teachers, teaching guide, family, teacher’s training, government policies.

Subjects

37 - Education; 371 - Education and teaching organization and management

Knowledge Area

Tecnología Educativa.

Documents

tmco1de1.pdf

8.667Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)