Socioeconomic inequalities in sexual and reproductives health in Spain

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut
dc.contributor.author
Ruiz Muñoz, Dolores
dc.date.accessioned
2014-03-05T16:55:52Z
dc.date.available
2014-03-05T16:55:52Z
dc.date.issued
2013-02-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/131294
dc.description.abstract
The general objective of this dissertation was to study the state of sexual and reproductive health of the Spanish population in reproductive age, especially focusing on individual and contextual socioeconomic inequalities. Five different studies were designed to achieve this objective, one especially focused on the state of sexual health, three on the use of contraception and one on the practice of induced abortion, studying in each case the influence of socioeconomic factors. Using sources of information such as the Fecundity Interview of 2006, the first National Sexual Health Survey of 2009 and the annual Register of Voluntary Interruption of Pregnancy, we were able to conduct multivariate regression studies, and when possible with a multilevel approach, to study socioeconomic inequalities in the different aspects related to sexual and reproductive health detailed. The studies of this dissertation suggest that the general state of sexual and reproductive health of the Spanish population in reproductive age is quite good; nevertheless, individual and contextual socioeconomic inequalities are detected in almost all the aspects studied.
eng
dc.description.abstract
El objetivo general de esta tesis fue estudiar el estado de salud sexual y reproductiva de la población española en edad reproductiva, centrándonos especialmente en las desigualdades socioeconómicas individuales y contextuales. Para alcanzar este objetivo se diseñaron cinco estudios diferentes, uno dedicado al estado de salud sexual, tres al uso de anticoncepción y el último a la práctica de aborto inducido, estudiando en cada caso la influencia de los factores socioeconómicos. Mediante el uso de fuentes de información como la Encuesta de Fecundidad de 2006, la primera Encuesta Nacional de Salud Sexual de 2009 y el Registro anual de Interrupciones Voluntarias del Embarazo, se realizaron estudios de regresión multivariados, con un enfoque multinivel cuando fue posible, para estudiar las desigualdades socioeconómicas en los diferentes aspectos relacionados con la salud sexual y reproductiva detallados. Los estudios de esta tesis sugieren que el estado general de salud sexual y reproductiva de la población española en edad reproductiva es bastante bueno; sin embargo, se detectan desigualdades socioeconómicas individuales y contextuales en la mayoría de los aspectos estudiados.
spa
dc.description.abstract
L’objectiu general d’aquesta tesi va ser estudiar l’estat de salut sexual i reproductiva de la població espanyola en edat reproductiva, centrant-nos especialment en les desigualtats socioeconòmiques individuals i contextuals. Per aconseguir aquest objectiu es van dissenyar cinc estudis diferents, un dedicat a l’estat de salut sexual, tres a l’ús d’anticoncepció i l’últim a la pràctica d’avortament induït, estudiant en cada cas la influència dels factors socioeconòmics. Mitjançant l’ús de fonts d’informació com l’Enquesta de Fecunditat de 2006, la primera Enquesta Nacional de Salut Sexual i Reproductiva de 2009 i el Registre anual d’Interrupcions Voluntàries de l’Embaràs, es van realitzar estudis de regressió multivariats, amb un enfocament multinivell quan va ser possible, per estudiar les desigualtats socioeconòmiques en els diferents aspectes relacionats amb la salut sexual i reproductiva detallats. Els estudis d’aquesta tesi suggereixen que l’estat de salut sexual i reproductiva de la població espanyola en edat reproductiva és bastant bo; tanmateix, es detecten desigualtats socioeconòmiques individuals i contextuals en la majoria dels aspectes estudiats.
cat
dc.format.extent
177 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Factores socioeconómicos
dc.subject
Sexualidad
dc.subject
Conducta reproductiva
dc.subject
Embarazo no planeado
dc.subject
Anticoncepción
dc.subject
Aborto inducido
dc.subject
España
dc.subject
Análisis multinivel
dc.subject
España
dc.subject
Socioeconomic factors
dc.subject
Sexuality
dc.subject
Reproductive behaviour
dc.subject
Unplanned pregnancy
dc.subject
Contraception
dc.subject
Induced abortion
dc.subject
Multilevel analysis
dc.subject
Spain
dc.subject
Factors socioeconòmics
dc.subject
Sexualitat
dc.subject
Embaràs no planejat
dc.subject
Anticoncepció
dc.subject
Avortament induït
dc.subject
Anàlisi multinivell
dc.subject
Espanya
dc.title
Socioeconomic inequalities in sexual and reproductives health in Spain
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
30
cat
dc.contributor.authoremail
druiz@aspb.cat
dc.contributor.director
Pérez Albarracín, Glòria
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 6831-2014
dc.description.degree
Programa de doctorat en Biomedicina


Documents

tdr.pdf

992.9Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)