Contributions to secret sharing and other distributed cryptosystems

Autor/a

Ruiz Rodriguez, Alexandre

Director/a

Herranz Sotoca, Javier

Codirector/a

Sáez, Germán

Fecha de defensa

2013-07-22

Depósito Legal

B. 4623-2014

Páginas

138 p.



Departamento/Instituto

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Matemàtica Aplicada IV

Resumen

The present thesis deals with primitives related to the eld of distributed cryptography. First, we study signcryption schemes, which provide at the same time the functionalities of encryption and signature, where the unsigncryption operation is distributed. We consider this primitive from a theoretical point of view and set a security framework for it. Then, we present two signcryption schemes with threshold unsigncryption, with di erent properties. Furthermore, we use their authenticity property to apply them in the development of a di erent primitive: digital signatures with distributed veri cation. The second block of the thesis deals with the primitive of multi-secret sharing schemes. After stating some e ciency limitations of multi-secret sharing schemes in an information-theoretic scenario, we present several multi-secret sharing schemes with provable computational security. Finally, we use the results in multi-secret sharing schemes to generalize the traditional framework of distributed cryptography (with a single policy of authorized subsets) into a multipolicy setting, and we present both a multi-policy distributed decryption scheme and a multi-policy distributed signature scheme. Additionally, we give a short outlook on how to apply the presented multi-secret sharing schemes in the design of other multi-policy cryptosystems, like the signcryption schemes considered in this thesis. For all the schemes proposed throughout the thesis, we follow the same formal structure. After de ning the protocols of the primitive and the corresponding security model, we propose the new scheme and formally prove its security, by showing a reduction to some computationally hard mathematical problem.


Avui en dia les persones estan implicades cada dia més en diferents activitats digitals tant en la seva vida professional com en el seu temps lliure. Molts articles de paper, com diners i tiquets, estan sent reemplaçats més i més per objectes digitals. La criptografia juga un paper crucial en aquesta transformació, perquè proporciona seguretat en la comunicació entre els diferents participants que utilitzen un canal digital. Depenent de la situació específica, alguns requisits de seguretat en la comunicació poden incloure privacitat (o confidencialitat), autenticitat, integritat o no-repudi. En algunes situacions, repartir l'operació secreta entre un grup de participants fa el procés més segur i fiable que quan la informació secreta està centralitzada en un únic participant; la criptografia distribuïda és l’àrea de la criptografia que estudia aquestes situacions. Aquesta tesi tracta de primitives relacionades amb el camp de la criptografia distribuïda. Primer, estudiem esquemes “signcryption”, que ofereixen a la vegada les funcionalitats de xifrat i signatura, on l'operació de “unsigncryption” està distribuïda. Considerem aquesta primitiva des d’un punt de vista teòric i establim un marc de seguretat per ella. Llavors, presentem dos esquemes “signcryption” amb operació de “unsigncryption” determinada per una estructura llindar, cada un amb diferents propietats. A més, utilitzem la seva propietat d’autenticitat per desenvolupar una nova primitiva: signatures digitals amb verificació distribuïda. El segon bloc de la tesi tracta la primitiva dels esquemes de compartició de multi-secrets. Després de demostrar algunes limitacions en l’eficiència dels esquemes de compartició de multi-secrets en un escenari de teoria de la informació, presentem diversos esquemes de compartició de multi-secrets amb seguretat computacional demostrable. Finalment, utilitzem els resultats obtinguts en els esquemes de compartició de multi-secrets per generalitzar el paradigma tradicional de la criptografia distribuïda (amb una única política de subconjunts autoritzats) a un marc multi-política, i presentem un esquema de desxifrat distribuït amb multi-política i un esquema de signatura distribuïda amb multi-política. A més, donem indicacions de com es poden aplicar els nostres esquemes de compartició de multi-secrets en el disseny d’altres criptosistemes amb multi-política, com per exemple els esquemes “signcryption” considerats en aquesta tesi. Per tots els esquemes proposats al llarg d’aquesta tesi, seguim la mateixa estructura formal. Després de definir els protocols de la primitiva primitius i el model de seguretat corresponent, proposem el nou esquema i demostrem formalment la seva seguretat, mitjançant una reducció a algun problema matemàtic computacionalment difícil.

Materias

512 - Álgebra

Documentos

TARR1de1.pdf

852.6Kb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)