Els capitells en l'obra de Lluís Doménech i Montaner : anàlisi de l'evolució del seu estil arquitectònic concretat en el sistema columnari

Autor/a

Garcia-Ventosa, Gerard, 1951-

Director/a

Bohigas, Oriol, 1925-

Fecha de defensa

1993-12-20

Depósito Legal

B. 3864-2014

Páginas

288 p.



Departamento/Instituto

Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona

Resumen

La tesi s’organitza en dos volums; el contingut del primer volum és la tesi pròpiament dita, mentre que el segon conté tota la documentació que s’ha fet servir per a la realització de la tesi. El primer volum consta de l’anàlisi de cada una de les vint-i-quatre obres, en les vessants de l’edifici i de les columnes, amb unes conclusions parcials que serveixen per situar i relacionar l’obra en concret amb les demés. Per tal de ser més aclaridor, hom afegeix unes dates sobre les incidències de l’edifici, això com un extens reportatge fotogràfic. Tot això ha estat organitzat per capítols, a raó d’una obra per capítol. A part de l’anàlisi, hi ha dos documents que són la síntesi de la tesi: el primer són les conclusions generals des sistema columnari, concretant-se en els capitells, que es situen en l’últim capítol de la tesi. El segon document és un quadre-resum que sintetitza de forma gràfica els vuitanta-set capitells de l’obra de Domènech i Montaner, mitjançant el dibuix de cadascun, i els classifica per obra i de forma cronològica, dins de l’evolució del sistema columnari. El volum segon contempla tres apartats: el primer tracta del personatge, amb la biografia, els seus escrits i documents personals. El segon apartat conté tota la documentació escrita relacionada amb les obres. El tercer apartat conté l’índex de la Bibliografia en què hom ha basat per desenvolupar la tesi.

Materias

72 - Arquitectura

Documentos

TGGV1de8.pdf

5.467Mb

TGGV2de8.pdf

6.088Mb

TGGV3de8.pdf

4.604Mb

TGGV4de8.pdf

10.55Mb

TGGV5de8.pdf

7.325Mb

TGGV6de8.pdf

17.35Mb

TGGV7de8.pdf

17.87Mb

TGGV8de8.pdf

5.900Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)