Modulation of muscle energy metabolism by bioactive compounds

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia
dc.contributor.author
Casanova Vallvé, Ester
dc.date.accessioned
2013-12-20T12:21:17Z
dc.date.available
2013-12-20T12:21:17Z
dc.date.issued
2013-10-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/127636
dc.description.abstract
L’objectiu d’aquesta tesis es desenvolupar una nova estratègia preventiva i terapèutica que requereixi les mínimes modificacions dels hàbits dietètics simultàniament efectiva en contra de l’obesitat i les seves malalties associades. Per aquest estudi s’han seleccionat compostos alimentaris presents en una dieta sana on el seus efectes beneficiosos han estat documentats tant en la obesitat com el risc de patir malalties cardiovasculars. S’inclou els polifenols com l’epigallocatechin gallate (EGCG) i les proantocyanidines i també els àcids grassos poliinsaturats omega 3 (PUFAs) o l’àcid docosahexaenoic (DHA). El treball esta enfocat en el funcionament mitocondrial del múscul, el teixit mes important de l’organisme en el control del balanç de nutrients. Els nostres resultats indiquen que hi ha una millora postprandial amb un increment de la capacitat d’oxidació dels àcids grassos millorant el perfil lipídic i la flexibilitat metabòlica.
cat
dc.description.abstract
El objetivo principal de esta tesis es desarrollar una nueva estrategia preventiva y terapéutica que requiera les mínimas modificaciones de los hábitos dietéticos simultáneamente efectiva en contra de la obesidad y sus enfermedades asociadas. Para este estudio se han seleccionado compuestos alimentarios presentes en una dieta sana dónde sus efectos beneficiosos han estado documentados tanto en la obesidad como en el riesgo de desarrollar enfermedades cardiovasculares. Se incluyen los polifenoles como el epigalocatequin galato (EGCG) y las proantocianidinas; también los ácidos grasos poliinsaturados omega 3 (PUFAs) y el acido docosahexaenoico (DHA). El trabajo está enfocado en el funcionamiento mitocondrial de musculo, el tejido más importante del organismo en el control del balance de nutrientes. Nuestros resultados indican que hay una mejora postprandial con un incremento de la capacidad de oxidación de los ácidos grasos mejorando el perfil lipídico y la flexibilidad metabólica.
spa
dc.description.abstract
The global goal of the present thesis is the development of a new preventative and therapeutic strategy that requires only minor modifications of dietary habits and simultaneously effective against obesity and its major associated diseases. For this study, we have selected food ingredients characteristic in healthy diets which has been documented beneficial effects on obesity or cardiovascular disease risk. These include plant polyphenols, epigallocatechin gallate (EGCG) and proanthocyanidins as well as the sea fish omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) and docosahexaenoic acid (DHA). Our work is focused on the mitochondrial function of skeletal muscle, a major player in the body’s overall nutrient balance, and adipose tissue, which is the key regulator of energy homeostasis in the organism affected by obesity and related diseases. Our results indicate a postprandial improvement with an increase of the fatty acid oxidation capacity, improving lipid profile and metabolic flexibility.
eng
dc.format.extent
143 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
cat
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
skeletal muscle
cat
dc.subject
polyphenols
cat
dc.subject
omega-3PUFAs
cat
dc.title
Modulation of muscle energy metabolism by bioactive compounds
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
577
cat
dc.contributor.authoremail
ester.casanova@urv.cat
cat
dc.contributor.director
Arola Ferrer, Lluís
dc.contributor.director
Salvadó Rovira, Maria Josepa
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
T.1562-2013
cat


Documents

Tesi_Ester Casanova Vallve.pdf

7.548Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)