Modulation of muscle energy metabolism by bioactive compounds

Autor/a

Casanova Vallvé, Ester

Director/a

Arola Ferrer, Lluís

Salvadó Rovira, Maria Josepa

Fecha de defensa

2013-10-15

Depósito Legal

T.1562-2013

Páginas

143 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia

Resumen

L’objectiu d’aquesta tesis es desenvolupar una nova estratègia preventiva i terapèutica que requereixi les mínimes modificacions dels hàbits dietètics simultàniament efectiva en contra de l’obesitat i les seves malalties associades. Per aquest estudi s’han seleccionat compostos alimentaris presents en una dieta sana on el seus efectes beneficiosos han estat documentats tant en la obesitat com el risc de patir malalties cardiovasculars. S’inclou els polifenols com l’epigallocatechin gallate (EGCG) i les proantocyanidines i també els àcids grassos poliinsaturats omega 3 (PUFAs) o l’àcid docosahexaenoic (DHA). El treball esta enfocat en el funcionament mitocondrial del múscul, el teixit mes important de l’organisme en el control del balanç de nutrients. Els nostres resultats indiquen que hi ha una millora postprandial amb un increment de la capacitat d’oxidació dels àcids grassos millorant el perfil lipídic i la flexibilitat metabòlica.


El objetivo principal de esta tesis es desarrollar una nueva estrategia preventiva y terapéutica que requiera les mínimas modificaciones de los hábitos dietéticos simultáneamente efectiva en contra de la obesidad y sus enfermedades asociadas. Para este estudio se han seleccionado compuestos alimentarios presentes en una dieta sana dónde sus efectos beneficiosos han estado documentados tanto en la obesidad como en el riesgo de desarrollar enfermedades cardiovasculares. Se incluyen los polifenoles como el epigalocatequin galato (EGCG) y las proantocianidinas; también los ácidos grasos poliinsaturados omega 3 (PUFAs) y el acido docosahexaenoico (DHA). El trabajo está enfocado en el funcionamiento mitocondrial de musculo, el tejido más importante del organismo en el control del balance de nutrientes. Nuestros resultados indican que hay una mejora postprandial con un incremento de la capacidad de oxidación de los ácidos grasos mejorando el perfil lipídico y la flexibilidad metabólica.


The global goal of the present thesis is the development of a new preventative and therapeutic strategy that requires only minor modifications of dietary habits and simultaneously effective against obesity and its major associated diseases. For this study, we have selected food ingredients characteristic in healthy diets which has been documented beneficial effects on obesity or cardiovascular disease risk. These include plant polyphenols, epigallocatechin gallate (EGCG) and proanthocyanidins as well as the sea fish omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) and docosahexaenoic acid (DHA). Our work is focused on the mitochondrial function of skeletal muscle, a major player in the body’s overall nutrient balance, and adipose tissue, which is the key regulator of energy homeostasis in the organism affected by obesity and related diseases. Our results indicate a postprandial improvement with an increase of the fatty acid oxidation capacity, improving lipid profile and metabolic flexibility.

Palabras clave

skeletal muscle; polyphenols; omega-3PUFAs

Materias

577 - Bioquímica. Biología molecular. Biofísica

Documentos

Tesi_Ester Casanova Vallve.pdf

7.548Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)