Effects of polyphenols and omega-3 pufas on hepatic oxidative stress

Author

Fernández Iglesias, Anabel

Director

Salvadó Rovira, Josepa

Mulero Abellán, Miquel

Date of defense

2013-10-14

Legal Deposit

T.1495-2013

Pages

200 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia

Abstract

Over the past years it has been described the important role of oxidative stress in the Metabolic Stress related manifestations, specifically in the obesity. It is well known that agents that reduce oxidative stress represent an important tool to reduce the obesity-induced complications such as hepatic steatosis. In this sense, flavonoids are described as antioxidant molecules, due to their scavenging properties. Moreover, omega-3 PUFAs are considered effective in the treatment and prevention of several chronic diseases. Therefore, the principal aim of this thesis was to study the antioxidant effects of flavonoids and n-3 PUFAs, as well as the possible additive effects of two compounds together. These studies were developed under several oxidative stress conditions (metabolic, chemical) both in vitro and in vivo. It has been demonstrated the importance of using nutritional supplements in different oxidative stress conditions.


Durant els últims anys s’ha descrit la importància que té l’estrès oxidatiu en les diferents patologies associades al Síndrome Metabòlic, especialment en l’obesitat. Així, agents que redueixen l’estrès oxidatiu son una important eina per reduir les complicacions relacionades amb l’obesitat, incloent la esteatosis hepàtica, definida com l’acumulació de greix al fetge. En aquest sentit, els polifenols, que presenten activitat antioxidant, i els àcids grassos poliinsaturats omega-3 que són considerats efectius en el tractament d’esteatosis hepàtica i en el desenvolupament de malalties cardiovasculars, són una bona eina per combatre aquest estrès oxidatiu. En aquesta tesi, s’ha estudiat en condicions d’estrès oxidatiu tant in vitro (hepatòcits) com in vivo (estat postprandial, estat d’obesitat induïda per la dieta o d’obesitat genètica) els efectes antioxidants dels flavonoides i/o omega-3 tant de manera individual com conjunta. S’ha demostrat la importància d’utilitzar suplements alimentaris en condicions metabòliques d’estrès oxidatiu.

Keywords

Liver; Oxidative Stress; Polyphenols; Omega-3 PUFAs

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Documents

TESIS.pdf

6.045Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)