Physical castration and inmunocastration of early-naturing bulls fed high. Concetrate diets: welfare, performance, and carcass and meat quality

Author

Martí Rodríguez, Sònia

Director

Devant Guille, Maria

Date of defense

2012-12-20

Legal Deposit

B-23748-2013

Pages

187 p.



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments

Abstract

La castració de vedells ha estat proposada com a mètode de millora de la qualitat de la canal i de la carn. Tot i això, la preocupació pel benestar animal, el control del dolor que pugui estar associat i el seu impacte en els paràmetres productius i la qualitat de la carn dels vedells, posen de manifest la necessitat de que sigui revisada. Del primer capítol d’aquesta tesis es pot concloure que tot i que el creixement dels vedells castrats es veu afectat i que alguns paràmetres comportamentals són alterats durant les primeres dues setmanes post castració, la tècnica no està no compromet totalment el benestar dels animals, quan s’utilitza anestesia i analgèsia. El segon estudi (Capítol IV) conclou que la castració a edats prepuberals perjudica el pes de la canal i la conformació dels vedells Holstein i que per tant, caldria sacrificar els animals als 14 mesos d’edat; a més, la castració quirúrgica de vedells Holstein als 8 mesos d’edat no és una bona estratègia quan es combina amb la reducció d’edat de sacrifici, ja que en el moment del sacrifici (10 mesos d’edat) aquests animals no estan recuperats de les seqüeles de la castració. Una alternativa a la castració física es la vacuna contra la hormona alliberadora de gonadotropina (GnRH). Donat que a dia d’avui, no hi ha estudis que correlacionin indicadors de benestar amb la vacuna contra GnRH, es va estudiar el benestar en la immunocastració en un tercer estudi (Capítol V), on es conclou que la immunocastració pot ser una alternativa per millorar el benestar respecte a la castració física tradicional. Finalment, en un quart estudi (Capítol VI) es demostra que els animals vacunats als 7 mesos d’edat amb la vacuna contra la GnRH, amb un interval de 4 setmanes entre vacunacions, millora els paràmetres productius respecte els vedells castrats físicament, i que la immunocastració és una alternativa que permet assolir la mateixa qualitat de carn que els vedells castrats pel mètode tradicional.


Castration of bulls has been proposed as a method to improve carcass and meat quality. However, concern regarding animal welfare and pain control with this management procedure and its impact on animal performance and meat quality of bulls fed high-concentrate diets still needs to be addressed. From the first Chapter (III) of this Thesis it can be concluded that despite growth was reduced and some behavior traits were altered during the first 2 wk after castration, ring-castrating calves at 3 mo using analgesia and anesthesia could be considered as a method that controls pain and does not greatly compromise animal welfare. A second study was conducted (Chapter IV) to evaluate the hypotheses that reducing slaughter age of these pre-pubertal castrated steers could be an alternative to improve feed efficiency without compromising carcass and meat quality. From this study it was concluded that pre-puberty castration impairs carcass weight and conformation of Holstein animals if slaughter age is not delayed until 14 mo of age, and that surgical castration of Holstein animals performed at 8 mo of age is not a good strategy when combined with reduced slaughter ages, as carcass and meat quality at 10 mo of age were impaired because animals had not fully recovered from castration sequels. One alternative to physical castration is active immunization against gonadotropin-releasing hormone (GnRH). To date, there were no published studies evaluating an anti-GnRH vaccine on behavioral or physiological indicators of calf welfare, so third study was conducted (Chapter V) and conclusions were that immunocastration may be a welfare friendly alternative to traditional physical castration methods in beef calves. Finally, the fourth study of this Thesis (Chapter VI) concluded that vaccinating Holstein bulls of 7 mo of age with an anti-GnRH vaccine with a 4 wk interval improved performance compared with physically castrated bulls, and immunocastration is an alternative to achieve the same meat quality as physically castrated male cattle.

Keywords

Castration; Welfare; Performance

Subjects

63 - Agriculture and related sciences and techniques

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

smr1de1.pdf

1.224Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)