Efectos de la reducción de sal en el aspecto y el sabor del pan precocido congelado

Author

Vila Martí, Anna

Director

Solà Alberich, Rosa Maria

Date of defense

2013-05-10

Legal Deposit

T.989-2013

Pages

239 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia

Abstract

El pan es uno de los alimentos que más sal aporta a la dieta por lo que la disminución en el pan elaborado de forma industrial, precocido y congelado puede contribuir a reducir la ingesta de sal de la población. No obstante, la reducción de sal del 2,2% a 1,8% sobre harina, puede modificar el aspecto y el sabor de las barras de pan. Los objetivos de esta tesis son estudiar: a) el efecto sobre el aspecto y el sabor al reducir el contenido de sal de 2,2% a 1,8% (sobre harina) en el pan elaborado de forma industrial tipo baguette precocida congelada; b) el efecto sobre el aspecto y el sabor al reducir el contenido de sal de 2,4% a 1,8% (sobre harina) en el pan elaborado de forma industrial tipo chapata precocida congelada, y c) definir la relación entre la concentración de sal incluida en la formulación del pan en base a harina y su presencia en el pan cocido tipo baguette. Este tesis constituye un avance en la mejora nutricional de los productos alimentarios de la industria del pan.


El pa és un dels aliments que més sal aporta a la dieta motiu pel qual la disminució en el pa elaborat de forma industrial, precuit i congelat pot contribuir a reduir la ingesta de sal de la població. No obstant això, la reducció de sal del 2,2% a 1,8% sobre harina, pot modificar l’aspecte i el sabor de les barres de pa. Els objectius d’aquesta tesis són estudiar: a) l’efecte sobre l’aspecte i el sabor al reduir el contingut de sal de 2,2% a 1,8% (sobre farina) en el pa elaborat de forma industrial tipus baguette precuita congelada, b) l’efecte sobre l’aspecte i el sabor al reduir el contingut de sal de 2,4% a 1,8% (sobre farina) en el pa elaborat de forma industrial tipus xapata precuita congelada, i c) definir la relació entre la concentració de sal inclosa en la formulació del pa en base a farina i la seva presència en el pa cuit tipus baguette. Aquesta tesis constitueix un avanç en la millora nutricional dels productes alimentaris de la indústria del pa.


Bread is one of the foods that most salt bring into population so the decrease in the industrially produced part-bakec frozen bread can help to reduce salt intake of the population. However, salt reduction in bread makes possible maintaining the flavour, taste and general appearance. The main objectives of this thesis are: a) to define the effect on the appearance and taste when reducing the salt percentage from 2.2% to 1.8% (flour basis) in industrially produced part-baked frozen baguette, b) to define the effect on the appearance and taste when reducing the salt percentage from 2.4% to 1.8% (flour basis) in industrially produced part-baked frozen ciabatta, and c) to determine the relation between the quantity of salt used in raw bread, as an ingredient, and the quantity of salt obtained in the baguettes once they have been baked. This thesis is a development in nutritional improvement of food products in the bread industry.

Keywords

pan precocido; sal; hipertensión arterial

Subjects

663/664 - Food and nutrition. Enology. Oils. Fat

Documents

TESI.pdf

6.598Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)