Es van dur a terme diferents assajos amb la finalitat d'establir un programa de maneig integrat de Bromus diandrus en cereals d'hivern en sembra directa. Es va desenvolupar un model d'emergència en funció de graus hidrotèrmics i va ser validat i aplicat amb èxit en diferents escenaris. El maneig més òptim d'aquesta espècie es va obtenir combinant una rotació ordi – blat, un retard en la data de sembra (meitat de novembre) i l'aplicació d'un herbicida selectiu en blat. Després de tres anys es va obtenir la pràctica reducció de la població. La població de B. diandrus va mostrar una fitness denso-dependent en la majoria de paràmetres vegetatius i reproductors i una clara disrupció quan l'aplicació de l'herbicida. A llarg termini (22 anys) la sembra directa permet una major reducció de la densitat i de l'emergència acumulada d'aquesta espècie, que sistemes de laboreo reduït com chisel o subsolador.
Se llevaron a cabo distintos ensayos con el fin de establecer un programa de manejo integrado de B. diandrus en cereales de invierno en siembra directa. Se desarrolló un modelo de emergencia en base a grados hidrotérmicos y fue validado y aplicado con éxito en diferentes escenarios. El manejo más óptimo de esta especie se obtuvo combinando una rotación cebada – trigo, un retraso en la fecha de siembra (mitad de noviembre) y la aplicación de un herbicida antigramíneo selectivo en trigo. Tras tres años se obtuvo la práctica reducción de la población. La población de B. diandrus mostró una fitness densodependiente en la mayoría de parámetros vegetativos y reproductores y una clara disrupción cuando la aplicación del herbicida. A largo plazo (22 años) la siembra directa permite una mayor reducción de la densidad y de la emergencia acumulada de esta especie, que sistemas de laboreo reducido como chisel o subsolador.
The trials were carried out in order to establish an integrated management program for Bromus diandrus in winter cereals under no-tillage. A model emergence based on hydrothermal degrees was developed, validated and successfully applied in different scenarios. The most optimal management of this species was obtained by barley – wheat rotation, delayed sowing date (mid-November) and a selective herbicide application in wheat. After three years of this management a population decline was obtained. B. diandrus populations showed density-dependent fitness in vegetative and reproductive parameters and a clear disruption when herbicide was applied. A long term (22 years) the no-tillage allows a greater reduction of B. diandrus density and cumulative emergence compared with reduced tillage systems as chisel plow or subsoiler.