Caracterització de la proteïna dSAP 18 a "Drosophila melanogaster"

Author

Costa i Cros, Elisabet

Director

Espinàs Janer, M. Lluïsa

Tutor

Ambrosio Viale, Santiago

Date of defense

2008-12-01

ISBN

9788469220436

Legal Deposit

B.21820-2009



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Fisiològiques II

Abstract

La proteïna SAP18 va ser identificada inicialment en cèl·lules de mamífer com a membre del complex que forma el repressor transcripcional mSin3 i les desacetilases d'histones, proposant així una possible funció d'aquesta proteïna en la regulació de l'estructura de la cromatina. A partir d'aquest treball inicial han aparegut varis articles que descriuen, a diversos organismes models, l'associació de SAP18 amb altres proteïnes proposant-li funcions tan diverses com el control de l'expressió gènica o la regulació de l'apoptosi i del desenvolupament. Tot i aquests treballs, la funció concreta i l'expressió de SAP18 estan poc caracteritzades, i precisament aquests han estat els objectius que ens hem plantejat en aquesta tesis: caracteritzar l'expressió i identificar processos funcionals on participi la proteïna dSAP18 a Drosophila melanogaster.


<I>SAP18 protein was initially identified in mammal cells as a component of the Sin3-HDAC transcriptional repressor complex, suggesting a possible role of this protein in the regulation of chromatin structure. <br/>After this first work there have appeared several articles that they describe, in several model organisms the association of SAP18 with other proteins proposing that so many different functions as the control of gene expression or the regulation of apoptosis or the development. Despite this initial work, the specific function and pattern of expression of SAP18 protein are poorly characterized, and these are precisely the goals that we have raised in this thesis: to characterize the expression pattern and to identify functional process where the SAP18 protein is involved in Drosophila melanogaster. </I>

Keywords

Cromatina; Repressor transcripcional; Proteïnes; Biomedicina

Subjects

612 - Physiology. Human and comparative physiology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

ECC_TESI.pdf

2.128Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)