Nucleomorfogènesi espermàtica i condensació de la cromatina dels Cefalòpodes "Sepia officinalis" i "Octopus vulgaris". Altres models.

Author

Martínez Soler, Fina

Director

Chiva Royo, Manuel

Codirector

Giménez Bonafé, Pepita

Date of defense

2007-06-26

ISBN

9788469103388

Legal Deposit

B.8144-2008



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Fisiològiques II

Abstract

Aquest treball consta d'una part principal, on hem estudiat les causes o factors que intervenen en la nucleomorfogènesi espermàtica de dues espècies de cefalòpodes: el decàpode <i>Sepia officinalis</i> i l'octòpode <i>Octopus vulgaris</i>. També consta d'una segona part que l'exposem en forma d'annex, on hem fet uns experiments concrets sobre l'anàlisi i estructura del gen la proteïna phi0, una proteïna específica de l'espermatozoide que interacciona i organitza el genoma de l'Equinoderm <i>Holothuria tubulosa</i>. <br/><br/>Hem fet una reexaminació exhaustiva del procés de condensació de la cromatina i nucleomorfogènesi espermàtica de <i>Sepia officinalis</i> i <i>Octopus vulgaris</i> (Apts. IV.1.2 i IV.2.2 respectivament).<br/><br/>Hem estudiat i caracteritzat amb detall les proteïnes de la gònada de <i>Sepia officinalis</i> (Apt. IV.1.2b.4),i també mitjançant la generació d'anticossos específics contra dues d'aquestes proteïnes gonadals, hem dut a terme un estudi immunològic que ens ha permès saber quina és la composició de proteïnes de les diferents estructures que adopta la cromatina espermiogènica. Aquests estudis ens han ajudat a comprendre millor la transició proteica que experimenta nucli de l'espermàtida durant l'espermiogènesi de <i>Sepia officinalis</i>.<br/><br/>Per altra banda, amb l'objectiu principal de conèixer la naturalesa del tipus d'unió que hem observat en <i>Octopus vulgaris</i> entre la MNP (Matriu Nuclear Polar) i la cromatina, hem iniciat uns estudis preliminars per estudiar-ne les seves propietats fisico-químiques. (Apt. IV.2.2d)<br/><br/>Finalment, en la discussió d'aquesta primera part, fem un anàlisi de quina ha estat l'evolució del nucli espermàtic en els cefalòpodes: <i>Sepia officinalis</i> -> <i>Octopus vulgaris</i> -> <i>Eledone.</i><br/><br/>També, amb l'objectiu de corroborar si la proteïna phi0 d'<i>Holothuria tubulosa</i> té el seu propi gen o bé és resultat d'una modificació post-traduccional del gen de la histona H1, hem analitzat l'ARNm de phi0 mitjançant la tècnica de RACE (Rapid Amplification of cDNA Ends) (Annex I).

Keywords

Espermatogènesi; Cefalòpodes; Proteïna ph10

Subjects

59 - Zoology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

00.FMS_PART_I_PREVI.pdf

145.1Kb

01.FMS_PART_I_INTRODUCCIO.pdf

2.924Mb

02.FMS_PART_I_OBJECTIUS.pdf

88.04Kb

03.FMS_PART_I_MATERIAL_METODES.pdf

1.019Mb

04.FMS_PART_I_RESULTATS.pdf

18.97Mb

05.FMS_PART_I_CONCLUSIONS.pdf

104.4Kb

06.FMS_PART_II.pdf

577.2Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)