Eduardo Chicharro Briones La obra narrativa y la obra en verso. Estudio y análisis

Author

Hooft Comajuncosas, Andreu van, 1962-

Director

Pont, Jaume, 1947-

Tutor

López López, Matías

Date of defense

1995-12-22

ISBN

8489727783

Legal Deposit

S.54-1998



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica

Abstract

La inexistència d'un catàleg definitiu sobre l'obra inèdita, la diversitat i la dispersió de publicacions en les que aquest autor va participar, el caràcter minoritari de les mateixes, la parcialitat i les inexactituds de les dades bibliogràfiques oferts en diverses publicacions, en conclusió, el desconeixement real del volum i estat de l'obra motiven el primer objectiu d'aquest estudi. Aquest primer objectiu té com fiqui establir, fixar i delimitar les bases textuals que conformen el volum real i total de l'obra d'Eduardo Chicharro, i presentar una visió completa i detallada de l'estat que es troben els documents inèdits i les vicissituds per les que han passat els poemes i contes publicats. El resultat d'aquesta labor de rastreig i investigació filològiques es presenta en forma d'un catàleg definitiu i exhaustiu de tots els documents conservats en l'arxiu familiar del poeta i de totes les obres publicades. <br/>L'obra d'Eduardo Chicharro sols ha estat estudiada molt parcialment. Fins avui, no existeix, per tant, un estudi crític que tingui com objecte d'investigació, l'estudi i anàlisi tota l'obra, inèdita i publicada, tant en vers com en prosa, d'aquest autor. Del que s'ha dit es desprèn el segon objectiu que es planteja en aquest treball. En altres paraules, es pretén omplir la buidor crítica constatat sobre aquesta obra i presentar, mitjançant una descripció i anàlisi dels poemes, contes i novel·les, les coordenades mestres de l'obra en vers i de l'obra en prosa d'aquest autor. <br/>Finalment i vist que tampoc existeix una descripció, anàlisi i avaluació de la recepció d'aquesta obra i aquest autor dintre del panorama crític i històric de la literatura espanyola de postguerra, aquest estudi té com tercer objectivo presentar i avaluar els judicis emesos per i el lloc que la crítica i la historiografia literària hispàniques han ofert per a Eduardo Chicharro dintre del període literari de la postguerra.


La inexistencia de un catálogo definitivo sobre la obra inédita, la diversidad y la dispersión de publicaciones en las que este autor participó, el carácter minoritario de las mismas, la parcialidad y las inexactitudes de los datos bibliográficos ofrecidos en diversas publicaciones, en fin, el desconocimiento real del volumen y estado de la obra motivan el primer objetivo de este estudio. Este primer objetivo tiene como meta establecer, fijar y delimitar las bases textuales que conforman el volumen real y total de la obra de Eduardo Chicharro, y presentar una visión completa y detallada del estado en que se encuentran los documentos inéditos y las vicisitudes por las que han pasado los poemas y cuentos publicados. El resultado de esta labor de rastreo e investigación filológicas se presenta en forma de un catálogo definitivo y exhaustivo de todos los documentos conservados en el archivo familiar del poeta y de todas las obras publicadas.<br/>La obra de Eduardo Chicharro sólo ha sido estudiada muy parcialmente. Hasta hoy, no existe, por lo tanto, un estudio crítico que tenga como objeto de investigación, el estudio y análisis toda la obra, inédita y publicada, tanto en verso como en prosa, de este autor. De lo dicho se desprende el segundo objetivo que se plantea en este trabajo. En otras palabras, se pretende llenar el vacío crítico constatado sobre esta obra y presentar, mediante una descripción y análisis de los poemas, cuentos y novelas, las coordenadas maestras de la obra en verso y de la obra en prosa de este autor.<br/>Por último y visto que tampoco existe una descripción, análisis y evaluación de la recepción de esta obra y este autor dentro del panorama crítico e histórico de la literatura española de posguerra, este estudio tiene como tercer objetivo presentar y evaluar los juicios emitidos por y el lugar que la crítica y la historiografía literaria hispánicas han deparado para Eduardo Chicharro dentro del período literario de la posguerra.

Keywords

Eduardo Chicharro Briones; crítica i interpretació

Subjects

8 - language. Linguistics. Literature

Knowledge Area

Ciències humanes i socials

Documents

avanhooft_pt1.pdf

702.5Kb

avanhooft_pt2.pdf

733.5Kb

Figura1.jpg

43.57Kb

Figura2.jpg

74.78Kb

Figura3.jpg

67.05Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)