Characterization and efficacy of bacterial strains for biological control of soil-borne diseases caused by Phytophthora cactorum and Meloidogyne javanica on Rosaceous plants

Author

Agustí Alcals, Lourdes

Director

Moragrega i Garcia, Concepció

Bonaterra i Carreras, Anna

Date of defense

2008-01-28

ISBN

9788469125755

Legal Deposit

Gi. 244-2008



Department/Institute

Universitat de Girona. Institut de Tecnologia Agroalimentària

Abstract

S'avaluaren 58 soques de Pseudomonas fluorescens i Pantoea agglomerans per la seva eficàcia en el biocontrol de la malaltia causada per l'oomicet Phytophthora cactorum en maduixera i pel nematode formador de gal·les Meloidogyne javanica en el portaempelt GF-677.<br/>Es desenvolupà un mètode ex vivo d'inoculació de fulla amb l'objectiu de seleccionar soques bacterianes com a agents de control biològic de P. cactorum en maduixera. Tres soques de P. fluorescens es seleccionaren com a soques eficaces en el biocontrol del patogen en fulles i en la reducció de la malaltia en plantes de maduixera. La combinació de soques semblà millorar la consistència del biocontrol en comparació amb les soques aplicades individualment.<br/>Tres soques de P. fluorescens es seleccionaren per la seva eficàcia en la reducció de la infecció de M. javanica en portaempelts GF-677. La combinació d'aquestes soques no incrementà l'eficàcia del biocontrol, però semblà reduir la seva variabilitat.


58 Pseudomonas fluorescens and Pantoea agglomerans strains were evaluated for their biocontrol efficacy against the oomycete Phytophthora cactorum in strawberry and the root-knot nematode Meloidogyne javanica in GF-677 rootstocks.<br/>An ex vivo detached leaf inoculation method was developed to select bacterial strains as biological control agents of P. cactorum in strawberry. Three P. fluorescens strains were selected as effective in biocontrol of the pathogens on leaves and in disease reduction in strawberry plants. Combination of strains improved biocontrol consistency compared to strains applied individually. <br/>Three P. fluorescens strains were selected for their efficacy in M. javanica infection reduction in GF-677 rootstocks. Combination of these strains did not increase biocontrol efficacy, but reduced its variability.

Keywords

Portainjertos; Portaempelts; Fresón; Rootstocks; Strawberry; Maduixera; Phytophthora cactorum; Meloidogyne javanica; Pseudomonas fluorescens; Biocontrol; Biological control

Subjects

632 - Plant damage, injuries. Plant diseases. Pests, organisms injurious to plants. Plant protection

Documents

tlaa.pdf

10.99Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)