Función y mecanismo de acción de los activadores del plasminógeno en cáncer

Author

Hurtado Martínez, Mariano

Director

Paciucci Barzanti, Rosanna

Farrés i Vicén, Jaume

Date of defense

2009-11-20

ISBN

9788469367438

Legal Deposit

B-9358-2011



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular

Abstract

El objeto de estudio de esta tesis ha sido dilucidar los diferentes mecanismos a partir de los cuales las serina proteasa activadoras del plasminógeno, uPA y tPA, llevan a cabo sus efectos en la progresión tumoral del cáncer de colon y de páncreas. <br/>Los resultados descritos muestran de forma detallada las vías de transducción de señal utilizadas por estos PAs. Se muestra por un lado como uPA, proteolíticamente activo, estimula el efecto de scatter en las células de cáncer de colon HT29-M6, y por otro como tPA mediante la unión a anexina II y la transactivación de EGFR estimula la invasión y la proliferación en células de cáncer de páncreas.


The object of study of this thesis was to elucidate the different mechanisms from which serine proteases plasminogen activators, uPA and tPA, carry out their effects in tumor progression of colon cancer and pancreatic cancer.<br/>The results described show in detail the signal transduction pathways used by these APs. It shows the one hand as uPA, proteolytically active, enhance the effect of scatter in colon cancer cells HT29-M6, and by another as tPA by binding to annexin II and EGFR transactivation stimulated invasion and proliferation in pancreatic cancer cells.

Keywords

Pancreas; t-PA. Cáncer

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

mhm1de1.pdf

4.761Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)