Non-local dynamics and intermittency in non-homogeneous flows

Author

Ben Mahjoub, Otman

Director

Redondo Apraiz, José Manuel

Babiano, Armando

Date of defense

2000-11-02

ISBN

846995203X

Legal Deposit

B.29953-2001



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Física Aplicada

Abstract

.<br/><br/>La tesi analitza les dinàmiques no locals i la intermitència en fluids no homogenis i no isotròpics tant en experiments de laboratori com en dades geogràfiques. Després de l'estudi sobre els models que descriuen la intermitència en fluids homogenis i isotròpics, presentem un model per fluids no homogenis i no isotropics. El model es basa en l'anàlisi de la jerarquia de transmissió d'energia. S'utilitza la tècnica de la Extended Self Similarity amb l'objectiu d'estudiar l'escala de lleis de les funcions estructurals de velocitat. Els resultats experimentals de tres tipus de fluids que s'han comparat amb el model per fluids no homogenis i no isotròpics són els següents: turbulència generada per un cilindre en un canal de vent i turbulència generada per una reixa i per un jet en un canal d'aigua. S'analitza la turbulència geogràfica del Delta de l'Ebre i del Knebel Vig i els resultats són comparats amb els del model anteriorment esmentat. La contribució principal és el descobriment d'un paràmetre aparentment relacionat amb la jerarquia de transmissió d'energia en el rang inercial que juga un paper clau en la comprensió de les dinàmiques dels fluids no homogenis.


.<br/><br/>The thesis analyze the non-local dynamics and intermittency in non-homogeneous and non-isotropic flows both in the laboratory experiments and geophysical data. After a review on models describing intermittency in homogeneous and isotropic flows, a different model for non-homogeneous and non-isotropic flows is introduced. A model is based on the analysis of the energy transfer hierarchy. The technique of Extended Self Similarity is used to study the scaling laws of the velocity structure functions. Experimental results of three type of flows cylinder wake turbulence in wind tunnel, grid and jet turbulence in water channel are presented and compared with the model. The geophysical turbulence in the Ebro Delta and Knebel Vig are analyzed and the results are compared with the model. The important contribution is the discovery of a new apparently parameter related to the energy transfer hierarchy in the inertial range which plays a key role in the understanding of the dynamics of the non-homogeneous flows.

Keywords

intermitència; fluids no isotròpics; dinàmica de fluids; fluids no homogenis

Subjects

531/534 - Mechanics

Knowledge Area

2204 FÍSICA DE FLUIDS

Documents

CAPITULO0.pdf

54.65Kb

CAPITULO1.pdf

380.9Kb

CAPITULO2.pdf

1.240Mb

CAPITULO3.pdf

1.440Mb

CAPITULO4.pdf

12.66Mb

CAPITULO5.pdf

9.576Mb

CAPITULO6.pdf

4.517Mb

CAPITULO7.pdf

151.0Kb

CAPITULO8.pdf

1.638Mb

CAPITULO9.pdf

440.1Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)