Dynamics and mixing in the Upper Ocean Layer

Author

Figueroa Rodríguez, Jesús Manuel

Director

Lozovatsky, Iossif

Roget, Elena

Date of defense

2005-11-24

ISBN

8468964697

Legal Deposit

Gi. 1561-2005



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Física

Abstract

S'estudia la resposta de la capa de barreja oceànica al forçament atmosfèric considerant dades obtingudes durant 12 dies d'abril del 2001 a 42 estacions a través de l'Atlàntic nord seguint aproximadament la latitud de 53ºN. Aquestes dades inclouen, a més de variables atmosfèriques, mesures de CTD, velocitats amb ADCP i dades de microestructura obtingudes amb un perfilador de caiguda lliure. En aquest últim cas, s'han desenvolupat tècniques de processament de les dades que també es presenten aquí.<br/>El transsecte estudiat segueix la posició climatològica del rotacional mitjà anual<br/>del vent igual a zero i travessa el corrent del Labrador i algunes branques i meandres<br/>del Corrent Atlàntic Nord. El forçament atmosfèric es va caracteritzar per vents intensos i fluxos superficials de calor negatius, tot i que, tal com es dedueix de la comparació del gruix de la capa de barreja amb la longitud de Monin-Obukov, la barreja induïda pel vent va dominar sobre la convectiva durant tot el transsecte.


The response of the mixed layer depth (MLD) to short-term (synoptic) variations of atmospheric forcing in the North Atlantic Ocean was analysed using CTD data, microstructure profiling, ADCP velocities and atmospheric measurements taken<br/>during the last 12 days of April 2001 at 42 stations located close to 53ºN. The transect followed the climatological position of zero annually-averaged wind stress curl (WSC), crossing the Labrador Current and several branches and meanders of the North Atlantic Current. Atmospheric forcing was characterized by relatively high wind speeds and negative surface heat balance. <br/>It is described the variability of the mixed layer and some parameterizations on different lengthscales are proposed. The vertical structure of TKEDR is analyzed and two closures schemes (Munk-Anderson type) are proposed. Finally it is explored the momentum rate of transference from wind to the ocean interior.

Keywords

Mixed layer depth; Microestructura; Océano Atlántico Norte; Dinàmica de fluids; Turbulencias; Microstructure; Oceà Atlantic Nord; North Atlantic Ocean; Capa de barreja oceànica; Turbulences; Dynamics; Turbulències

Subjects

53 - Physics

Documents

Tjmfr.pdf

2.276Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)